Laupäeval, 9. oktoobril toimus kaks kontserti. Georgi söögitoas esinesid Pirjo Levandi ja teda saatsid kitarridel Madis Arvisto ja Indrek Kruusimaa. Nende esituses sai keskpäeval söögituppa kogunenud kuulda Ladina-Ameerika muusikat. Paljudele oli meeldivaks üllatuseks, et varem ooperilaulmisega tegelenud Pirjo Levandi ka teistsuguse repertuaariga esineb.

Muusikafestival kulmineerus laupäeval õpetajatepäeva galakontserdiga Väike-Maarja rahvamajas. Õpetajatele pühendatud kontserdil esinesid sopran Maria Veretenina, metsosopran Maire Haava, bariton Simo Breede, klarnetimängija Madis Kari ja klaverimängija Kirill Lissijenko. Avalöögi tegi metsosopran Maire Haava paljudele tuttava F.Schuberti “Ave Mariaga”. Kontserdil oli hea võimalus kuulda noort andekat ooperilauljannat Maria Vereteninat, kes on lõpetanud Muusikaakadeemia ja täiendanud end Itaalias. Tal on ette näidata nii huvitavaid rolle Eesti ja välismaa lavadel kui ka arvukaid auhindu mitmesugustelt konkurssidelt. Ta esinenud 2007.a Händeli oratooriumi “Saul” kandvas Merabi rollis Rootsis (sellele kohale oli suur konkurss, aga valiti just tema), esinenud Rootsis, Soomes, Venemaal, Inglismaal. Galakontserdil esitas ta P.Tsaikovski “Dumka”, Jolanta aariat ooperist “Jolanta” ning laulis koos Simo Breedega duetti W.A.Mozarti ooperis “Don Giovanni”.

Bariton Simo Breede alustas lauluõpinguid H. Elleri nim. Tartu Muusikakoolis, millele järgnesid õpingud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias prof. J. Ryhäneni lauluklassis. (Soome tuntud professori käe all on õppinud ka Maria Veretenina.) Ta on laulnud solistina baritonipartiisid mitmestes suurvormides: Faure “Reekviem”, Durufle “Reekviem”, Saint-Saens “Jõuluoratoorium”, Mozart “Missa brevis C-duur”, Charpentier “Te Deum”. Galakontserdil jäi ta meelde Papageno aariaga W.A.Mozarti ooperist “Võluflööt.”

Väike-Maarjalastel oli hea võimalus nautida eesti parima klarnetimängija Madis Kari virtuooslikku mängu. Kuigi ta esitas ühe pala, C.M.Weberi Contsertino Es-duuri, saime osa tõelisest meistriklassist. Meie õnn, et tema tihedas mängugraafikus leidus koht meid oma pillimängua rõõmustada.

Nauditav oli ka kontsertmeistrite Piia Paemurru ja Kirill Lissijenko mäng.

Muusikafestivali ajal toimus muusikahuvilistele mitu meistriklassi, kus muusikahuvilisi juhendasid Madis Arvisto (kitarrimängijaid), Pille Lill (lauluhuvilisi), Madis Kari (klarnetimängijaid), Piia Paemurru (klaverimängijaid).

Väike-Maarja Muusikafestival toimus koostöös Pille Lille Muusikute Toetusfondiga. Suur tänu Pille Lillele, kes organiseeris Väike-Maarjasse esinejad, samuti kõigile teistele, kes muusikafestivali õnnestumisele kaasa aitasid. .

Üks aga jäi hinge ka: muusikafestivali jätkumine sõltub meist, publikust, keda võiks edaspidi enam olla. Seda enam et hea muusikaelamus toodi tasuta koju kätte.