Naiskoor tuli Märjamaal esimest korda kokku 1952. aastal Voldemar Liini taktikepi all, kuid seda ei peeta Paula algusaastaks, kuna vahepeal katkes laulmine pikaks ajaks. Uuesti alustati 1967. aastal Luule Leppiku juhtimisel ja see aasta ongi pideva kooritegevuse sünnipäevaks.

1970. aastal asus koori etteotsa Maiu Linnamägi. Koor on ka Eesti Naislaulu Seltsi liige. Paulal on mitmeid sõpruskoore, üheskoos on lauldud nii välismaal kui igal pool Eestis. Naised tähistavad ühiselt kooriliikmete ja rahvakalendri tähtpäevi ning võetakse muudki vahvat ette.

Sünnipäevakontserdi avas Veljo Tormise „Kolm leelot" esimene osa „Õhtu ilus". Mitmekesise kontserdi jooksul anti ka „hääleõigust" koorilauljate järeltulevale põlvkonnale. Raivo Kõrgemäe laulu „ Mina olen hea" esitasid mudilased nii vahvalt, et pärast küsiti, kas Paulal on oma laulustuudio. Suuremad astusid üles kõigile tuntud viisiga „Kungla rahvas", mis kõlas mitmehäälselt ja kaunilt. Paula liikmetel on 68 last, 69 lapselast ning 23 lapselapselast.

Vapustava kingituse tegid aga meeskvarteti Amigos mehed, kes panid kogu saali ja muidugi lauljad ise rõõmust ja vaimustusest rõkkama, kuid nad Kuldse Trio hitiks laulud „Sirje" osavalt „Paulale" sõnastasid ja pühendasid. See ülesastumine oli tulvil soojust ja kirglikkust, mille Paula lauljad olid igati ära teeninud.

Tänusõnu olid Paulale ütlemas paljude kooride esindajad nii koduvallast kui kaugemaltki. Märjamaa valla haridus- ja kultuurinõunik Tõnu Mesila tänas koori ja andis üle valla tänukirja. Maavanema tänukirja pälvisid koori kauaaegne dirigent Maiu Linnamägi ja koorivanem Pille Naat. Märjamaa rahvamaja juhataja Merle Voolaid andis üle tänukirjad aktiivse tegevuse eest Ulvi Kiislerile, Maret Reimannile, Marje Laubele, Helen Evestusele ja Tiiu Allkivile. Kõigile lauljaile ulatas koorijuht aga noodimapid, mis illustreeritud fotodega naiskoori tegemistest ja esinemistest.

Pärast kaunist kontserti, sõprade õnnitluskõnesid ning ühispildi tegemist, nagu sünnipäevadel ikka, lõigati lahti sünnipäevatort.

Paulal on ilus tunnussalm: Tagamõtted lükkame tagasi, hooled hoiame homseks. Tusad tulgu teine kord. Kannatused kannatagu veel veidi. Mured murdku pead, miks me neist nii vähe välja teeme - miski pole paremat esmaspäeva õhtust (siis on prooviaeg- toim). Ja nii rühibki meie valla Paula vapralt poolsajandi poole.