“Ma käisin Maaülikooli spordihoones lauatennist mängimas. Kõrvalt saalist tuli sihuke 48-kilone tüdruk, küsis, kas ma olen tugev. Loomulikult olen ma tugev. Siis ta kutsus mind maadlussaali. Proovisime, järgmine päev oli kael valus, aga läksin uuesti,” meenutab Kaisa.

Kuu aja pärast osales Kaisa Eesti üliõpilaste meistrivõistlustel, millest võtsid esimest korda osa naismaadlejad. Kaisa pääses otse finaali ja sai kuldmedali. Tõsi, naismaadlejaid sellel võistlusel oligi vaid kaks, hõbeda pälvinud kaotaja keskendus hiljem aeroobikale.

Trennis oli Kaisa esimeseks maadluspartneriks Maria Kilk, esimeseks treeneriks Jakob Proovel, kes treenib teda siiamaani. “Juhus viis mu tema juurde ja nii see jäi,” selgitab Kaisa.
Lisaks Kristjan Palusalu Spordiklubile Nõmmel treenib Kaisa ka Keilas Kotkase SK’s ja Tabasalus.

Nädalas käib Kaisa maadlustrennis kolm korda. Trenn kestab tavaliselt kaks tundi. See algab 15-30-minutilise soojendusega, järgnevad harjutused. Toetavaid harjutusi kangi ja sangpommiga, samuti topispalli ja kotiga saab teha üksinda. Partneriga koos maadeldakse võhma, tehnika, taktika ja tunnetuse parandamiseks.

Loe pikemalt Harju Elust.