Alanud aastat võib täie õigusega nimetada juubeliaastaks. Kuurortlinn tähistab sel aastal mitut ümmargust tähtpäeva: 510 aastat möödub kaluriküla esmamainimisest ajalooürikutes, 20 aastat möödub linna õiguste saamise päevast. Isegi kalender langeb sobivalt kokku : Linna päeva tähistamine toimub 10.augustil - täpselt 20 aastat tagasi samal kuupäeval anti Narva-Jõesuule iseseisva linna õigused.

2013.a tähistab SPA-hotell Meresuu oma esimest, 5-aastast juubelit. 25-aasta pikkuse tegutsemise aastapäevi tähistavad Narva-Jõesuu hooldekodu ja Narva-Jõesuu laste muusikaja kunstikool.

Muu hulgas sobib veel ära märkida, et 15.novembril 1873.aastal, millest on möödunud juba 140 aastat, tegi Narva linnapea Adolf Hahn Narva linnavolinikele ettepaneku asutada ja heakorrastada kuurort Hungerburg.

Tänu selle inimese algatusele ja volinike poolt vastu võetud otsusele on meil praegu selline kaunis kuurort.

Ma tean, et ka mõned linna tähtüritused peavad sel aastal omapäraseid aastapäevi. Mis üritused need on?

Jaa, see on tõsi. Näiteks 11.augustil Heledas pargis toimuv "Puhkpillilahing" tuleb kokku viiendat aastat. Tundub, et alles me alustasime selle ürituse korraldamist, aga juba on käes väike juubel. Ka sel aastal kutsume kohale kolm orkestrit, kes omavahel puhkpillimuusika esitamises mõõtu võtavad.

Silmufestival sai samuti alguse 2009.aastal. Kas toimub sel aastal esimese juubeli valguses ka midagi põnevat?

Esimene silmufestival korraldati 2009. aastal. See, igati õnnestunud üritus on muutunud iga aastaga populaarsemaks nii Eesti elanike kui ka turistide hulgas. Mõned turismifirmad ja hotellid müüvad juba eripakette silmufestivali külastamise võimalusega - suur tänu meie poolt! Me püüame teha selle päeva eriti meeldejäävaks ja hästi sündmusterohkeks vaatamata sellele, et toimumise aeg on september (sel aastal muide on Silmufestival planeeritud 28.septembriks) ja septembriilmad on meil teadagi, millised. Kuid igal aastal püüame me lisada midagi uut ja huvitavat.

Silmufestival tavaliselt lõpetab turismihooaja üritusterea. Millised on suvitushooaja alguseks planeeritud sündmused?

Sel aastal algab suvitushooaeg ametlikult 1. juunist. Praegu on selle päeva ürituste kava veel läbi- töötamise ja kooskõlastamiste staadiumis. Kindlasti toimub midagi mitmel pool linnas.

Teatavasti on 1. juuni lastekaitsepäev. Seetõttu planeerime korraldada mitmeid üritusi erinevatele vanustele. Mis puudutab lasteüritusi, siis kavatseme jätkata tihedat koostööd Päästeameti, Maanteeameti ning Politsei- ja Piirivalveametiga.

See koostöö saab olema suunatud laste jaoks ohutu elukeskkonna tagamiseks. Tuletame meelde, kuidas käituda kriisiolukordades: olmeõnnetuse, tulekahju, avarii jms korral.

Ida-Viru maakond on sel aastal Eesti Spordipealinna staatuses. Milliseid spordiüritusi korraldatakse maakonna programmi raames Narva- Jõesuus?

Ida-Virumaal toimub aasta jooksul tohutu hulk spordisündmusi, neid on üle saja.

Spordipealinna programmi raames toimub Narva-Jõesuus sel aastal kaks suuremat üritust: perekondlik jalgrattamaraton (15.juulil) ja Meremiili jooks (2. augustil). Lisaks ootame spordilembeseid inimesi meie talvistele ja suvistele spordipäevadele, Jüriöö jooksule, regulaarselt toimuvatele kepikõnni harrastajate üritustele...

Jevgeni, rääkige palun, millised sündmused on selle aasta Linnapäevade programmis?

Linnapäevade kavas on nii kultuuri kui spordisündmuseid.

Esimene Linnapäevade raames toimuv üritus on Noore kunstniku päev, kuhu me ootame lapsi koos vanematega. Peresid ootame ka liivaskulptuuride konkursist osa võtma. Viimastel aastatel on see väikese ettevõtmisena alanud tegevus jõudnud muutuda rahvusvaheliseks konkursiks, kus on osalejad nii Eestist kui Eesti naaberriikidest.

Täie õigusega võib rahvusvaheliseks spordisündmuseks nimetada Eesti mastaabis ainulaadset Meremiili jooksu, millest võtavad osa suured ja väikesed, asjaarmastajad ja elukutselised sportlased.

Kõige tähtsam päev on on muidugi 10. august. Juba hommikust peale alustab oma tegevust suur laat, laste ja noorte jaoks on käigus atraktsioonid.

Õhtupoolikul toimub linna peatänavatel karnevalirongkäik, millele järgneb kontsert pargis. Linnapäevade kavast räägin ma täpsemalt suve-poole.

Igal aastal on linnapäevade karnevali raames toimunud ka kostüümide võistlus. Kas planeerite sel aastal midagi erilist?

Nii on see tõesti. Igal aastal oleme me korraldanud parima ja huvitavama karnevalikostüümi leidmiseks konkursi ja kõik, kes seda soovivad, võivad konkursist osa võtta, kõndida omavalmistatud kostüümiga karnevalirongkäigus ja saada auhinnatud, kui tema kostüüm parimaks valitakse.

Sel aastal korraldame me lisaks veel ühe konkursi. Kuna 2013.a karnevalirongkäigu kandvaks teemaks on "sünnipäevapidu", on täiendav võistlus kõige uhkemalt, huvitavamalt ja teemakohasemalt ehitud lapsevankrite vahel. Kõik, kes selle võistluse osalejatena 10. augustil karnevalirongkäigus defileerivad, saavad kingituse, parimad lisaks veel väärtusliku auhinna. Tasub juba praegu pead tööle panna, et linna sünnipäeval oma laste või lapselaste liiklusvahendiga karnevalirongkäigus esineda.

Millistest linna üritustest tuleb lähemal ajal kindlasti osa võtta?

Veebruaris on kaks suuremat sündmust: sõbrapäev (Valentinipäev) ja Eesti Vabariigi aastapäev.

Valentinipäeval, 14 veebruaril kell 19 kutsume kõiki linnlasi ja külalisi mereranda (vetelpääste torni juures). Seal saadame mere kohale romantilisi taevalaternaid.

Tulge, võtke kaasa sõbrad ja mõned laternad - olen kindel, et sel romantilisel õhtul saab kõigil olema seal väga tore!

Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine 24.veebruaril algab lipu heiskamisega kell 7.18. Palun tähele panna, et sel aastal toimub lipu heiskamine Narva- Jõesuu sanatooriumi hoone juures Aia tn 3. Kohe peale seda toimub pärgade asetamine Vabadussõja mälestusmärgi jalamile Narva-Jõesuu kalmistul.

Kell 13.00 algab pidupäevakontsert Narva-Jõesuu sanatooriumi saalis, kus esinevad linna isetegevuslased ja duett «Mind Illusion», külalised Tallinnast.

Tahaksite te veel midagi meie vestluse lõpetuseks lisada?

Lugupeetud Narva-Jõesuu elanikud! Palun jälgige meie reklaamkuulutusi linna infotulpadel ja -stendidel, linna ametlikul kodulehel internetis aadressil www.narva-joesuu.ee ja linna kultuurielust rääkival mitteametlikul lehel sotsiaalvõrgustikus Facebook www.facebook. com/narvajoesuu.

Nendest allikatest saate te alati värske info linnas toimuvate kultuuri- ja spordisündmuste kohta.

Olge aktiivsed, külastage üritusi koos perede ja sõpradega! Ideid ja mõtteid vahetades laiendate oma silmaringi, saate teada palju uut ja huvitavat!

Kõik meie üritused on korraldatud just teie jaoks! Kui teil on aga mingeid ideid või ettepanekuid, kirjutage nendest meile elektronposti aadressil: kultuur@narva-joesuu.ee

Täname Jevgenit vestluse eest ja soovime talle edukat tööaastat!

Tänan! Soovin kõikidele linnaelanikele head kultuurirohket aastat!
_____________________________________________________________________

2013.a suuremate kultuuri- ja spordiürituste kalender:

24. veebruar - Eesti Vabariigi aastapäev
17.märts - Maslenitsa (talve ära saatmine)
23.aprill - Jüriöö jooks
12. mai - Emadepäev
1. juuni - Suvehooaja avamine, Lastekaitsepäev
15. juuni - Perekondlik rattamaraton
23. juuni - Jaanipäev
3.juuli - "Seitsme linna muusika" kontsert
14.juuli - Kalurite päev
21.juuli - Noore kunstniku päev
2.august - VI Meremiili jooks
4.august - Liivakujude konkurss
10.august - Linna päev
11.august - V Puhkpillilahing
28.september - V Silmufestival
17. ja 24. august, 7. ja 21.september ning 5. oktoober - küünlavalgusõhtud muusikaga Heledas pargis
10.november - Isadepäev
1.detsember - Esimene Advent
22.detsember - Heategevuslik Jõulukontsert