Planeeringuala asub suuremas osas Lipimätta ja Lambamätta jõesaartel. Saared on üleujutatavad alad ja olnud ajalooliselt kasutusel lambakarjamaana.

Detailplaneeringu üheks eesmärgiks on maa sihtotstarbe muutmine. Praegu on seal mittetulundusmaa. Sihtotstarbe muutmisega tekiks Luha kinnistu omanikule õigused nii ehitus- kui äritegevuseks. Üleujutataval alal, Nasva jõe kaitsevööndi vahetus läheduses ja kaitsevööndi sees toimuv ehitustegevus ning süvendustööd on kirja autorite hinnangul negatiivsete tagajärgedega Nasva jõe veestikule, kalastikule ja linnustikule. Samuti jõesaarte taimkooslusele.

Luha kinnistu detailplaneeringu eesmärk on kavandada kala- ja turismisadamat, kalatiike ning saunamaja, milleks on määratud ehitusõigused ja maaüksuse sihtotstarve, seatud keskkonnatingimused ja lahendatud tehnovõrgud ja liikluskorraldus.

Nasva jõe ääres asuvale planeeringualale on kavandatud väikesadam koos sadamahoonega, puhkemaja- saun, kalatiigid ja telkimisala. Juurdepääs alale on tagatud Kuressaare-Sääre maanteelt mööda Lahe tänavat läbi Lahe tn 10 ja Oidu kinnistute. Planeeringuala suurus on umbes 5 hektarit.