Kinosaalis vaadatud sisukas dokumentaalfilm tutvustas Iloni elukäiku dramaatiliste sündmustega pikitud lapsepõlvest kuni edukaks lasteraamatute illustraatoriks saamiseni ning tõi vaatajani huvitavaid fakte Lindgreni raamatute tegelaste loomiskäigust. Pisemad lapsed said sel ajal tutvuda kolmandal korrusel asuva mängutoaga.

Pärast filmi vaatamist said kõik soovijad täita ülesandeid seiklusterajal ning meisterdada Imedemaa õuel Käsitöökojas ja Mattiase majas. Igale meisterdajale jäi mälestuseks vahva optilise viguriga mänguasi ja puidule põletatud Imedemaa logoga kaelaehe.

Hoovis prooviti kätt täpsusviskamisega ja hiigelsuurte mullide puhumisega. Meisterdamise ja mängulusti vahele sai kosutuseks osta Imedemaa Puhvetist krõbedas vahvlituutus maitsvat jäätist.

Mis saaks muuta sellise reisi täiuslikumaks, kui kohtumine Ilon Wiklandi endaga? Õnneliku juhuse tõttu filmiti just sellel päeval saatelõiku Tähelaeva jaoks. Oli põnev kogemus näha reaalse saate tegemist ning osaleda ise filmisel.

Ilon jagas lahkelt autogramme ja nii mõnegi kodu raamaturiiul sai täiendust raamatuga, mida kaunistab kunstniku enda käega kirjutatud nimi. Meeldiv väljasõit lõppes Haapsalu piiskopiinnuse kõrval hiigelsuurel mänguväljakul.

Pärast atraktsioonidel müramist kinnitati keha maitsvate saiakeste ja jahutava morsiga.

Suur tänu kõigile, kelle kaasabil see tore reis teoks sai!