Ka ei olnud õige ajakirjaniku arusaam, et ainult Nõmme linnaosa arhitekt personaalselt ja ainuisikuliselt seisab Nõmme ja nn küprokmajade vahel, sest linnaosavalitsuse arhitektil on siiski protsessis nõuandev roll.

Nõmme linnaosa valitsus on teinud tõepoolest ettepaneku viia Nõmme linnaosa arhitekt üle linnaplaneerimise ameti koosseisu, koondades linnaosas arhitekti koha. Üks põhjendusi on see, et praegu

saab Nõmme elanik linnaosa arhitektilt vastuse või abi väiksele osale oma küsimustest. Üldjuhul suunatakse inimene nagunii edasi linnaplaneerimise ametisse, kus menetletakse nii planeeringuid kui väljastatakse ehituslube.

Uue ametikoha sisuks on tegeleda ainult Nõmme kui miljööväärtusliku alaga. Kindlasti ei ole plaanis hakata Nõmme asju kõrgelt ja kaugelt juhtima. Kui nõmmekas kavatseb praegu hakata midagi ehitama või renoveerima, on tal võimalik linnaosa arhitektilt vaid nõu küsida. Et astuda juba reaalseid samme oma plaanide elluviimiseks, peab nii või teisiti pöörduma linnaplaneerimise ametisse. Uue kava kohaselt viibib Nõmme linnaosaga tegelev arhitekt ka tulevikus kahel vastuvõtupäeval oma tööajast endiselt Nõmmel, et nõustada kohalikke inimesi. Seetõttu saavad inimesed teavet lõppotsustajale oluliselt lähemalt, mis vähendab ka puudulikust informatsioonist tingitud ekslike nõuannete andmise võimalusi.

Jätkuvalt abistab arhitekt Nõmme halduskogu ja selle planeeringutega tegelevat komisjoni, et komisjon tugineks oma otsustes professionaalsele arhitektile. Ka linnaplaneerimise amet väärtustab ja kaitseb miljööalasid, muu hulgas Nõmme eripära.

Uuest aastast lisanduvad linnaplaneerimise ameti koosseisu kaks miljööaladega tegelevat spetsialisti, täiendades nii selle valdkonna kompetentsi. Uuele Nõmme arhitekti ametikohale asuv inimene ei ole üksi ning saab kasutada lisaks kogu ameti tugistruktuuridele ka kolleegide teadmisi ja kogemusi, et tegeleda jõulisemalt kohalike küsimustega.