"Nõmme piirkonda on lasteaiakohti hädasti juurde vaja ning moodulrühmade avamine leevendab lasteaiakohtade põuda," lisas linnaosavanem.

Moodulmaja avasid (paremalt) Nõmme linnaosa vanem Tiit Terik, Tallinna linnapea Edgar Savisaar, Männimudila lasteaia direktor Pille Puna ja Cramo esindaja. Foto: Alar Rästa

Tallinna linnapea Edgar Savisaar märkis avakõnes, et sel aastal on linn rajanud juba kokku neli moodulrühma kahe lasteasutuse juures, eelmisel nädalal Pirital ja täna Nõmmel. "Täna saame ametlikult avada kahe uue aiarühma jaoks uue hoone. Uus igas mõttes, sest see moodulmaja on Tallinnas alles kolmas, mis on ekstra lasteaedade jaoks tehtud ja eristub varasemast, olles kahekordne," märkis linnapea. "Uude moodulmajasse kolisid peamajast Päkapiku ja Mõmmi rühmad, kuid tänu moodulmajale sai lasteaeda juurde võtta 38 uut last. Soovin, et väikesed rüblikud hakkavad end nendes moodsates ja hubaselt sisustatud ruumides koduselt tundma."

Lasteaia direktor Pille Puna. Foto: Alar Rästa

Männimudila lasteaias avatud kahekorruseline moodulmaja on sobitatud olemasoleva lasteaiahoone ja õuealaga. Sealsed rühmaruumid on sama mugavad ja hästi sisustatud, kui tavahoones ning need vastavad tervisekaitse normidele.

Männimudila lasteaia mooduli rendiperioodiks on 1. jaanuar 2014 kuni 31. detsember 2018. Moodulmaja rentimine hõlmab selle projekteerimist, kommunikatsioonide väljaehitamist, transportimist, paigaldamist ja sisustamist, rentnikule üleandmist koos vajaliku dokumentatsiooniga ning kindlustamist rendiperioodil.

Pealinna esimesed moodulrühmad alustasid tööd möödunud aasta septembris Tallinna Lepistiku Lasteaias (Retke tee 4). Eelmisel nädalal avati uus moodulmaja ka Merivälja lasteaias (Haaviku 10), millega sai lasteaed täiendavalt juurde kaks aiarühma.