Laupäeval, 8. veebruaril toimuv "Vallatud nõlvad" on üks üle-eestilistest mägede tuurist, mis juhib tähelepanu nõlvadele, kus saab tegeleda mäesuusatamise ja lumelauasõiduga. Ürituse korraldaja Tõnu Valduri sõnul pole mõtet sõita Austriasse ja siis seal raisata kallist aega proovides laual või suuskadel jalgel püsida. «Nõmme Lumepark on ses mõttes Eestis üsna ainulaadne koht, kus peaaegu kõiki talialasid saab proovida – snow tuub, mäestlaskumine, murdmaa ja suusahüpped. Algoskused on võimalik selgeks saada siin,» rääkis ta. «Tegemist on entusiasmi täis heategevusliku ettevõtmisega, mille käigus loodame tugevdada Nõmme kogukonda ja tuua lapsed lumel liuglemise juurde.»

"Vallatute nõlvade" Nõmme päev algab kell 10 Alexela noorte alpisarjaga. Tegemist on noorte traditsioonilise võistlustuuriga, mis päädib Eesti noortemeistrite selgitamisega 8. märtsil Munakal. Kindlasti tasub rõhutada, et mäesuusatamisvõistlusi pole korraldajate sõnul Tallinnas juba aastaid toimunud. Lumepargi õppenõlval on võimalik Prii slallikooli kolme-nelja õpetaja käe all tasuta mäesuusatamist proovida. Seda saavad teha ka need, kel endal suuski pole, sest parimad mäesuusakauplused on annetanud selleks tarbeks varustust. Samas kõrval on ka väikseim hüppemägi, kus kogenud treenerite käe all saab ka hüppeid proovida.

Nõmme gümnaasiumi 3b klassis õppiv Aleksander Luik on Alexela noorte alpisarjas U10 vanuseklassis üks favoriite. Foto: Jaak Luik

Toimub spordipisikuturg, kuhu oodatakse kodus tolmu koguvaid mäesuuski, lumelaudu, klambreid ja saapaid. "Paljudel harrastajatel võib olla kogunenud varustust, mida enam ei kasutata, kuid mille üle kellelgi teisel võiks hea meel olla ja kes soodsa hinnaga on nõus need ära ostma. Too varustus kaasa, määra ise hind ja anna aedikusse, kui asi leiab omaniku siis lahkud raha taskus, 10 protsenti jääb siiski turupidajale," sõnas Valdur. Samuti on varustust müümas spordikaupmehed.

Pärastlõunal saab näha suusahüppeid Nõmme kolmelt suuremalt mäelt. Slaalominõlval saab aga iga soovija «ilusuusatamist» proovida. Nõlv on avatud kuni kella 21ni. NB! Vajalik osta mäepilet ning vajadusel rentida varustus.

Nädal hiljem, 15. veebruaril toimub aga Nõmme Lumepargis Lumeliiga I etapp, millest on võimalik osa võtta kõigil – nii noortel kui vanadel, algajatel kui ka edasijõudnud sõitjatel. Lumeliiga II etapp toimub 23. märtsil. "Lumeliiga on eelmisel hooajal alguse saanud võistlussari, millest saab osa võtta igaüks, kes suuski, lauda või mäge armastab. Sõiduoskus tuleb kasuks, aga pole esmane. Pigem on oluline sportlase meel ja hea huumorisoon," rääkis Triin Rannaste Nõmme Lumepargist.

Lumeliiga Karika- ja naisteliigast saab osa võtta mäesuuskade või lumelauaga. Foto: Nõmme Lumepark

Lumeliiga võistlussarjas on kolm võistlusklassi. "Karika- ja naisteliigast saab osa võtta mäesuuskade või lumelauaga. Rahvaliigas on põhiline, et saaks nalja ning seetõttu ei ole osalemiseks tarvis spetsiaalset varustust, vaid leidlikkust. Võitmiseks võib kas või praepannil lumel libisemist proovida," selgitas Rannaste.

Rannaste sõnul on mõeldud ka nende peale, kes tunnevad, et sõiduoskused vajavad enne võistlustulle astumist pisut elluäratamist. «Igal kolmapäeval kella 19–20 toimuvad lumepargis tasuta õppepäevakud. Õppepäevakutest saavad osa võtta kõik, kellel on kehtiv mäepilet ja mäel liikumiseks sobilik varustus. Harjutatakse nippe, kuidas võistluste krutskitega – näiteks limbo-sõidu või lipukeste kogumisega – toime tulla, ning loomulikult ka sõidutehnikat.» lisas ta.

Registreeruda saab nii Lumeliiga etappidele kui ka tasuta õppepäevakutele Nõmme Lumepargi kodulehel www.nommelumepark.ee/lumeliiga.
Lisainfot saab ka kirjutades info@nommelumepark.ee või helistades 5615 9160.