„Võistkondi on seinast seina. Ühes servas mitmed Eesti tippu kuuluvad mängijad, teisel pool aga inimesed, kes igapäevaselt võib-olla mälumänguga ei tegele. Loodetavasti pakub Nõmme mälumäng siiski põnevust kõikidele osalistele ning ka uusi ja huvitavaid teadmisi,“ sõnas Tarve.

Ühe küsimustebloki moodustavad alati Nõmme-teemalised küsimused. Esimeses voorus tahetigi näiteks teada Eesti õlletööstuse ajalukku jälje jätnud mõisniku nime, kellelt Nikolai von Glehni vanaisa Peter Jälgimäe mõisa ostis, samuti küsiti Nõmmel elava ETV saatejuhi nime, kes on mänginud ka tuntud filmis «Viini postmark».

Enim õigeid vastuseid sai küsimus puukorista kohta, kes ainsa Eestis elutseva linnuna suudab pea ees mööda puutüve alla ronida. Samuti teati kolmekordse Briti peaministri Stanley Baldwini ja ameerika filminäitleja Alec Baldwini perekonnanime.

Üheks raskeimaks pähkliks osutus aga küsimus Briti peaministri David Cameroni abikaasa Samantha Cameroni kohta. Samuti küsimus Philadelphia linna kohta. Esimesele ei osanud vastata ükski võistkondadest, teise hammustas läbi võistkond nimega Parila Klubi.

Margus Pillau sõnul on Nõmme mälumängu puhul tegemist uudse algatusega nii korraldajatele kui mängijatele ning pärast esimest vooru tehti kokkuvõtte, kuidas annaks mälumängu parendada. “Üldkontseptsioon on traditsiooniline ning seal muutusid ei tule, küll aga leidsime, et küsimustele vastamise hõlbustamiseks on mõistlik kasutada rohkem illustreervaid pilte, samuti vajaks nii suur saal heliküsimuste jaoks veidike võimsamat tehnikat,” selgitas Pillau.

Kui kellelgi tekkis küsimus, miks mälumäng veidi räämas endises kinosaalis toimub, siis on põhjus väga lihtne – Nõmme Koduloohuviliste Koja ja samas majas tegutseva Von Glehni pubi eesmärk on kunagisele Nõmme esindussaalile taas elu sisse puhuda. Selles saalis on toimunud juba kontserte, igal nädalavahetusel korraldatakse seal kirbuturgu, nüüd siis korra kuus ka mälumäng.

Nõmme mälumäng I vooru punktitabelit saab näha siit

Järgmine voor toimub teisipäeval, 13. novembril kell 18 Pärnu mnt 326.