Küsimused praktikandi Sten Põderile:
Kust tekkis idee sooritada oma praktika just Antslas?

Idee tekkis sellest, et ma ei teadnud noorsootööst mitte midagi ega polnud varem ka sellistes kohtades käinud. Kuna teised kursakaaslased käisid kohalikes noorteklubides juba eelmisel praktikal, siis otsustasin minna sellisesse kohta, kus veel käidud pole. Tahtsin teada saada, kui aktiivne on mu kodukoht.

Mis teid köidab selle enda eriala (rekreatsioonikorraldus) juures?

See on aktiivne puhkus. Kõik, mis on seotud turismiga, matkamisega ja ürituste korraldamisega. Need on mu enda huvidega seotud. Samuti pole see istuv töö. Mulle ei meeldiks kontoritöö, sest mulle meeldib natuke vaheldusrikkam ja sportlikum töö. Ausalt öeldes ma algul ei teadnudki sellist eriala. Esmalt räägiti sellest minu emale ning siis sain ka mina teada ja uurisin internetist selle eriala kohta informatsiooni. Tänu partnerlusseminarile sain oma praktika jooksul teada vabatahlikute programmist. Mul on veel võimalik vabatahtlik olla ~10 aastat. Kahjuks saab seal osaleda ainult üks kord.

Mis olid teie hirmud ja lootused seoses praktikaga?

(Naerab) Kuna mul ei olnud kogemusi, siis kartsin, et ei saa hakkama. Lootsin saada sellest valdkonnast uusi teadmisi ja kogemusi.

Milles seisnes teie praktika ja milliseid üritusi korraldasid? Milline neist oli kõige meeldejäävam ning andis positiivset vastukaja?

Spartakiaadipidu, sest see oli meeldejääv ja tegevusterohke sündmus. Samas aga oleks võinud rohkem noorte osavõttu olla, nad oleksid võinud aktiivsemad olla.

Mida sooviksite parandada Antsla noorteklubis?

Kui see oleks minu teha, siis võiks ju suurem ruum olla, kus saaks korraldada rohkem üritusi.

Kui suurt rolli mängib noorteklubi Antsla noorte elus?

Üsna suurt rolli, kuna noortekas on siin kandis ainuke koht noortele, kuhu koguneda ning aega veeta.

Mis on teie sõnum noortele?

Ideelaekasse võiks tulla rohkem noorte omapoolseid ideid, mõtteid ja soove. Isegi negatiivsed kommentaarid on oodatud. Noored osalege vabatahtlikute programmis! (vaba tahtlikud.ee)


Antsla ja Tsooru noorte kohtumisõhtu Tsooru rahvamajas

07. oktoobril oli võimalus Antsla noortel külla minna Tsooru noortele. Õhtu algas hubases Tsooru rahvamaja kaminaruumis. Noortel oli kaasa võetud näksimist ja karastusjooke. Kaeti väike laud ja hakati arutama tuleva aasta plaane. Antsla noorteklubi juht Kertu Reva ja Tsooru rahvamaja noortejuht Janika Tõntsel kuulasid ära noorte ettepanekud ja ideed. Arvestame noorte soovidega.

Kui ametlik osa läbi mängisime noortega vallatut aliast - emotsoone ja nalja oli rohkesti. Kuna samal õhtul oli Tsooru rahvamajal külas Antsla KSK taidlejad ja ansambel Kahtlane Sahin, siis aliase mängu lõppedes said noored jalga keerutada ansambli saatel. Täname Keru Revat kingituse eest, mille said Tsooru noored. Täname veel kõiki noori, kes osalesid sellel kohtumisõhtul Tsooru rahvamajas.

JANIKA TÕNTSEL