Toimusid kunsti, meedia/ fotograafia, näitlemise ja ekstreemspordi töötoad. Kõik tegevused viidi läbi multikultuurses keskkonnas, kus inimeste inglise keele oskus oli väga erinev, kuid siiski said kõik teemad arutatud ja probleemid lahendatud.

Töötubade tulemusena korraldati eelviimasel päeval festival, kus näidati kohalikule kogukonnale tulemusi. Üritusel olid esindatud kudumisgrafiti ja traditsiooniline grafiti, sotsiaalse sõnumiga lühietendused, skatepargis show ratastel, ühislaulmine.

Kudumisgrafiti ja traditsiooniline grafiti

Hanna-Riin Karu muljed noortevahetuses osalemisest.

Otsustasin osaleda noortevahetuses, sest riigid, kust teised noored tulid, oli huvitavad ja see tundus võimalusena, mida peab kindlasti kasutama. Ootused enne reisi olid küllaltki suured ja enamjaolt need täitusid. Kui millegi kallal nuriseda, siis töötoad oleksid võinud veidi rohkem uut pakkuda, aga asja tasakaalustas mõnus seltskond ja muud üritused ning tegevused. Kogesin seal olles teiste rahvaste kombeid ja ka temperamentsust ning kuidas hakkama saada meeskonnatöös, kui tiimikaaslasteks on välismaalased ja loomulikult oli see hea võimalus praktiseerida inglise keelt. Meeldejäävamateks hetkedeks oli Le Mansi siseskatepargi külstamine, suur valgusshow, kanuumatk, väljasõidud teistesse linnadesse, õhtusöök Prantsuse peres ja kultuuride tutvustamise õhtud. Projekti toetas Euroopa Noored Prantsusmaa Büroo.