Läinud sajandi kaheksakümnendate aastate alguses tegi Eesti Reklaamfilm kroonikalaadseid lühifilme ka Kadrina EPT-st. Jäädvustati nii ettevõtte põhitegevust kui ka muud elu: ehitustööd, sporti jms. Spordil oli Kadrina EPT elus eriline roll. Seda on ka filmidest suurepäraselt näha.

Kuigi põhitegevus oli traktorite kapitaalremont ja ebastandardsete seadmete valmistamine, ei jäänud sellest sugugi maha ehitustegevus, mille vilju näeb tänapäeval iga inimene. Polnud ju päris tavaline, et ehitati viiekorruselisi maju ning rajati tolle aja mõistes korralik infrastruktuur kogu alevikule. Selle hulka kuulusid ka koolimaja ja lastepäevakodu. Kõige sellega tegeles 50-liikmeline ehitusbrigaad. Iga aasta valmis 30 korterit. Ehitusbuum oli seotud vajadusega saada Kadrina EPT-le uut tööjõudu.

Käesoleval aastal vanad 35-millimeetrilised filmid digitaliseeriti ning kõnealune filmiõhtu kirjandusklubis 3. oktoobri õhtul oligi mõeldud vanade filmide n-ö taassünni tähistamiseks ja pilgu heitmine kolme aastakümne tagusesse ajalukku. Kuidas filmilindid digitaalseks tehti , sellest pajatas Kadrina kirjandusklubi juhatuse esimees Jaanus Reisner. Filmiõhtust kujunes ka omamoodi märguanne, et kirjandusklubi kõrvale kinoklubigi rajada ning siinsele rahvale väärtfilme pakkuda. Et käesolev aasta on Eestis pärandkultuuri aasta, siis sobitus teema ka selle alla.

Nostalgiline filmiõhtu aitas äratada tollastes asjaosalistes noorusaja elavaid tundeid ja meenutas seiku juba ununema kippuvaist aegadest.