Oma tervituskõnes lausus Mirjam:" Osalesin ka esimesel külapäeval väikese plikatirtsuna, kuigi meenutan seda ainult piltidelt. Siiski vanemate mälestused innustavad traditsiooni jätkama." Tervitused tõid nii vallavanem Andres Hirvela kui volikogu esimees Kaljo Brandt.

Aeg läheb lennates, osad inimesed, kes veel viis aastat tagasi meie keskel olid, on tänaseks lahkunud. Koos mälestasime neid hetkelise vaikusega.

Siiski elu läheb edasi ja traditsiooniliselt peame meeles küla noorimaid ja vanimaid.

Kokkutulnutele sai osaks kaunis kontsert, kus esinejateks meie väikese küla omad tublid lapsed ja tantsumemmed. Osad tantsumemmed, kes Lõpe külast, ei pidanud paljuks meie külapäevale esinema tulla. Naabrite "Kreisi viisik" andis kontserdile särtsu juurde.

Kunagi meie külas elanud Aivar Teppo lasi lõõtsal mõnusaid lugusid. Peale kontserti ei tahtnud soovilood lõppeda. Neli tähte K O D U, annavad kokku sõna, mis kõigil hinges ning südamelähedane. Siiski me alati ei mõtle selle sõna sügavale sisule. Sel päeval proovisime lastega joonistada just nimelt kodu. Kokku sai toreda näituse.

Eriline oli traktorite väljapanek ja rongkäik. Ei olnud vaja eksponaate kusagilt kaugelt otsida. Meil endil palju ettevõtlikke mehi, kellel raudsed riistad igapäevaselt tegevuses. Väljanäitus oli uhke ja veerev rivi läbis kogu küla.

Rahvale oli avatud Oidremaa mõis, kus võõrustajateks Erismaade pere. Maja täieneb pidevalt ja uudistamist oli küllaga.

Vanast räsitud saunahoonest valminud kaasaegne puhkemaja paljude võimalustega avas sel päeval külastajatele esmakordselt uksed. Siin toimetab Mikk Pikkmets. Kõhutäie eest hoolitses Otto talu ja supp maitses hästi.

Küla keskel asuv Oidremaa Naisseltsi poolt renoveeritud külakeskus pakkus meie tublide naiste poolt valmistatud käsitöönäitust uudistada.

Miks ma seda kõike loendan? Ikka sellepärast, et hea tunne on elada selles pisitillukeses külas, kus igal uuel külapäeval saame uhkusega oma küla näidata. On endal hea elada ja häbeneda pole midagi. Tulemas on üsna pea lipuplats ja lastele mänguväljak. Meenutan seltsi esinaise sõnu külapäeval: "Täna ei ole meil veel külaplatsil kohta, kus auväärselt meie riigilipp heisata. Siiski on projektina valmis nii laste mänguväljak kui lipualus. Paraku seisavad igal pool takistused, mis siiski on ületamiseks ja ühel päeval saame nii oma lipuplatsi kui pisikestele mänguväljaku."

Väikese pausi järel kogunes rahvas taas külaplatsile, kus alustasid rahvalikke mängudega küla noorimad. Lusti oli palju.

Suurematel oli teatevõistlus ja köievedu. Mõõtu võtsid oma küla agaramad ja vastu astusid külalised. Võiduau jäi sel korral külasse.

Et pidu oli jaanilaupäeval, siis oli sel korral au läita oma küla tuli president Toomas Hendrik Ilvese poolt süüdatud leegist. Killukese tuld tõi meile Läänemaalt Lihula vallavanem Riho Erismaa, kes ameti poolest küll Läänemaal, aga siiski meie küla mees. Jaanilõke sai põlema oma küla Jaanide abiga. Tantsulusti pakkusid Aivar Teppo ja Mart Jõemets.

Suur tänu toetajatele: Kohalik omaalgatuse programm, Koonga Vallavalitsus, Otto talu, Mätiku talu, Kamariku talu, Oidremaa mõis, Mare Paarasma, Sulev Keskoja, Tonsi talu, OÜ Tarven, OÜ Ühinenud Farmid, Oidremaa Naisselts.

Kohtumiseni viie aasta pärast!