„Toome Märjamaa valda uut energiat aktiivsete inimeste näol. Plaanime panustada paikkonna arengusse ettevõtluse, turismi ja keskkonnahariduse edendamise abil,“ rääkis Lepa. Ta usub, et mõnigi ökokogukonna liige saab siin endale edaspidi uue täiskohaga töö. Aja jooksul hakatakse pakkuma tööd ka kohalikele inimestele, „näiteks meie koolis ja lastehoius, aga tõenäoliselt ka mahetoidu aias ja põllul”. Lepa ise on EBSi doktorant ja sotsiaalne ettevõtja, kes käivitas MTÜ Tagurpidi Lavka ehk Eestis toodetud puhta toidu müümise pealinnas. Tasapisi hakatakse oma eesmärkide poole liikuma. Väike Jalajälg seob mitmete elualade inimesi, kes oma teadmised-oskused liidavad või kutsuvad koolitajaid, kui oma teadmisi napib. Näiteks oktoobris on sotsiokraatia koolitus, kus välismaalt tulev lektor kõneleb ühiskondlike vajaduste rahuldamisest otsustusprotsessides. Väike Jalajälg on avatud koostööle sarnaste eesmärkidega ühingute ja üksikisikutega. Vast kõige tuntum vaimne ja looduslähedast eluviisi propageeriv kogukond on Lilleorus, kuid Eestis on ka religioosseid ja hariduslikke kogukondi. Väike Jalajälg hakkab oma lastele samuti koduõpet andma. Esialgu alustab liitklassis neli last. Nende kogukonnas on õpetajapaberitega inimene kuid teisedki lapsevanemad annavad tunde.

Väikese Jalajälje liikmed soovivad ümbruskonna inimestega tuttavaks saada ja koostööd teha.

Septembri teisel nädalavahetusel on huvilised oodatud Mõisamaale, kus keskuse loomise toetuseks korraldatakse talgud a on avatud uste õhtu.

„Reede, 12. septembri õhtul kell 18 on avatud uste õhtu, kus me tutvustame oma inimesi ja eesmärke, teeme tuuri mõisa kinnistul. Kell 19 esineb Triinu Taul.

13. ja 14. septembril on talgud, kuhu saavad kõik huvilised tulla ja keskuse loomisel käed külge lüüa. Palume eelnevalt registreerida, et teaksime sedagi, kui paljudele suppi keeta ja rääkida, mis tööriistu kaasa võtta. Kontakt: Liis Luik, tel 56452563, liis.luik@gmail.com.