Kõigepealt lahendati ristsõna, lahenduse leidmiseks võis kasutada ka raamatukogus olevaid raamatuid. Kõik said kätte õige vastuse ja väikese auhinna selle eest. Seejärel tutvustas iga tegelane ennast teemakohase lookesega. Parimateks valiti Abigail ja Estelle Tikerpalu (Väike ja Suur Võlur Kõverkõrv).

Uurisime ennete ja ebausu käsiraamatut ja rääkisime, mida keegi kardab ja milliseid ebausu asju usub. Raamatust saime teada ka, et kui kardad midagi, siis tuleks oma hirmu natuke “hirmutada”, näiteks vastavat kostüümi kandes.

Vestlesime lemmikkirjanikest ja lemmikraamatutest ning viimati loetud teostest. Arutlesime selle üle, mis teeb raamatust hea raamatu, mida järgmisena lugema hakatakse. Lugesime ette naljakaid raamatuid ja saime itsitada. Mõnest raamatust on tehtud ka filme ja multifilme. Aga ka nii on juhtunud, et enne valmis multifilm ja alles siis raamat. Vaatasime meiegi multikaid.

Siis oli aeg oma kirjaniku- ja illustraatoriandeid kasutama hakata. Valmis 8 isetehtud raamatut, millest hääletamisel valiti parimaks Kati oma. Raamatute tegemisega sattus mõni nii hoogu, et raamatukoguöö lõpp läks üle kella 11.