Linda kuju juures peetakse riikliku tähtsusega kohtumisi

Linda kuju juures peetakse riikliku tähtsusega kohtumisi

Edasi oli võimalus käia Eesti Panga muuseumis. Nägime väljapanekut raha ajaloo ja keskpanga tegevuse kohta. Ajaloolises hoone aadli- ja kui ka talupoja saalis, nurgatornis, keldris leidus põnevat videomaterjale, võis vaadata virtuaalnäituseid. Näitused tugevdasid meie arusaamist raha rollist ühiskonnas. Nägime ajaloolist kulda aastast 1922, kangi kaal 11,3 kilogrammi ja väärtus 470000 eurot. Muuseumis saab veel kroone eurode vastuvahetada. Muidugi meid tervitasid elusuuruses vahakujud kroonidel olnud isikutest.

Südamesse läinud "Rahatähed - Koidula ja Jakobson"

Südamesse läinud "Rahatähed - Koidula ja Jakobson"

Politsei- ja Piirivalveametis töötab üle 6000 inimese. Seega on tegu Eesti suurima riigiasutusega. Põhiülesanneteks on Euroopa välispiiri valvamine, kodakondsuse määratlemine, dokumentide väljastamine, turvalisuse ja avaliku korra tagamine riigis, kuritegude menetlemine ja ennetamine. Nägime filmi kaadreid Erki Nelise kommenteerimisel. Eesti on jagatud neljaks prefektuuriks: Põhja Prefektuuri pindala 10%, elanikkonda 38%, kuritegevust, 51%; Lääne prefektuuri pindalal kui kõige suuremal, elanikkonda 18% ja kuritegevust 12,5%.

Lahkusime teadmisega - teeme kooselu paremaks. Tasub korrata öeldut: ära kunagi ise seadusega pahuksisse mine, aita teisi tänaval, ole eeskujuks ja sekku, kui enda elu sellega ohtu ei sea.

Viimati öelduga asusime koduteele, tänasime koordinaator Marina Granditskajat. Aitäh korraldamast õpilastele toredat päeva!

Õpilastega oli kaasas Helje Merilo ja allakirjutanu Jaan Viska.