Kuna meie esitasime oma slaide eesti keeles ja nemad soome keeles, siis ei oskagi arvata, kui palju keegi aru sai. Õnneks oli Soome kooli õpetaja tõlkinud kummassegi keelde lühikesed kokkuvõtted slaidide kohta.

Kõigepealt me kohvitasime. Eks kõik olid väsinud pikast sõidust ja ka natuke ujedad, seepärast algul ei teinud me pikka juttu soomlastega, vaid asusime kohe slaidide esitluse kallale, mis läks kõigil väga kenasti. Minu arvates. Olime kenasti end riidesse pannud ja slaidid korralikult ette valmistanud. Hiljem saime teada ühelt Soome õpilaselt, et nad ehmatasid alguses täitsa ära, kui me nii ametlikult ja korralikult seal ees esitlesime oma powerpointe.

Kui kõik slaidid said esitletud, oli aeg rühmatöö jaoks. Meid jagati kolmeks grupiks ning iga grupp sai nii eestikeelsed kui ka soomekeelsed lipikud, millel oli peal küsimus ja taga ka vastus. Iga õige vastuse korral sai võistkond ühe punkti. See läks kõigil väga kenasti ning töö käigus sai ka küsitud Soome õpilaste kontaktandmeid.

Hiljem olime kõik erksamad ja jutukamad ning tegime juba koos pilte. Me rääkisime omavahel inglise keeles ning juttu oleks jätkunud kauemaks. Sööklas hiiglaslikku lõunasööki süües rääkisime uute tuttavatega paljudel teemadel ning iga hetkega muutusid nad üha jutukamaks ning üsna pea olidki nad niiöelda „omad“.

Kui me lahkusime, oli kõigil kurvastus suur, kuid tahe kohtuda suurem.

Ülenurme Gümnaasiumist osalesid järgmised õpilased:

Kadri Irdt 8.a, Eleri Anni 8.a, Henri Maalmann 8.a, Kristel Altsaar 9.a, Pille-Riin Vare 9.a, Kaidi Kolsar 9.a, Jonna Sild 9.a, Age-Midrit Rohusalu 9.a, Mikk Otsar 9.a, Oliver Jõesaar 9.a.