„Päevakud ja matkad toimuvad eri paikades Otepää lähiümbruses," ütles Merlin Müür. „Projektist saadud rahastusega uuendatakse liikumisradadega maastikukaarte, korraldatakse päevakutelematkadele kohalejõudmiseks bussitransport marsruudil Otepää-Tsirguliina-Tõrva-Otepää ." Vallavalitsuse projektipartneriks on pikaajaliste orienteerumispäevakute korraldaja OÜ Lutsujärve Voldemar Tasa eestvedamisel.

Aastatel 2012-2013 on kummalgi aastal planeeritud 12 päevakut-matka. Päevaku korraldus on lühidalt järgmine: loodusesse viiakse vajalikul hulgal kontrollpunkti tähiseid ja paigaldatakse muu vajalik tähistus. Kõikidele kohaletulnutele antakse võistluskaart ja elektroonne kiip (SI-kaart). Osavõtja valitud raja läbimise järel saab ta oma tulemuste kohta tšeki (miniprotokolli). Iga päevaku järel avaldatakse tulemused ja osavõtjate hooaja tulemuste arvestuse seis (elektroonselt ja võimalusel ka ajalehtedes). Hooaja lõppedes autasustatakse tublimaid-usinamaid meenetega.

Täpsem info päevakute-matkade toimumise kohta avaldatakse lähiajal ajalehes Otepää Teataja ja Otepää valla koduleheküljel, samuti projektipartneri koduleheküljel.