„Teen Maie Niidu ees sügava kummarduse tunnustamaks just tema jäägitut pühendumist oma ettevõttele, ka on mul hea meel, et Otepää Vallavolikogu tunnustas Maie Niidu kandidatuuri Aukodanikuks nimetamisel ja plaanib teda premeerida elutöö preemiaga," lausus volikogu esimees Jaanus Raidal.

„Mulle avaldab muljet Maie Niidu järjepidevus ja tema oskus tegutseda selle nimel, et asjad saaksid aetud eelkõige õiglaselt, mitte omakasu silmas pidades," lisas vallavanem Kuldar Veere. „Maie Niit on igati väärt Aukodaniku tiitlit".

Maie Niidu panus Otepää valla arengusse nii ettevõtjana kui ka kodanikuna on leidnud äramärkimist ja tunnustust mitte ainult Otepää vallas, vaid ka riiklikul tasandil. Maie Niitu teavad ja tunnevad kõik Otepää valla elanikud, ta on helde annetaja ning on aidanud inimesi nii nõu kui jõuga. Maie Niit on sündinud Puka valla Piiri talus. Ta on lõpetanud Puka Keskkooli, Õisu Toiduainetetööstuse Tehnikumi lihatööstuse erialal (1961) ja Eesti Põllumajanduse Akadeemia cum laude lihatehnoloogia erialal (1967). Ta on töötanud Tartu Lihakombinaadis meistrina, vorstitsehhi juhatajana ja peatehnoloogina. 1990. aastal asutas Maie Niit  Vana-Otepääle lihatööstuse Edgar. Praegu kuulub Otepää Lihatööstus Edgar OÜ Eesti edukate ettevõtete hulka. Otepää Lihatööstuse kodumaisest toorainest laia sortimendiga toodang on nõutav ja turustatakse mitte ainult Otepää ümbruses vaid ka Võrus, Põlvas, Elvas, Pärnus, Tartus, Tallinnas. Ettevõttes töötab ca 50 töötajat. Lisaks perefirmale juhib Maie Niit ka tütarettevõtet Karni-Voori, mis asub Otepää kesklinnas. Karni-Voor tegeleb majutuse, lihatoodete müügi ja kondiitritoodete valmistamisega.

Maie Niit on poja ja tütre ema ning nelja lapselapse vanaema.

2009. aastal omistati Maie Niidule Aasta ema aunimetus. Maie Niit on kandideerinud kahel korral Riigikokku, olnud EAS-i nõukogu liige ja olnud nii Pühajärve vallavolikogu kui ka Otepää vallavolikogu liige.

Otepää valla Aukodaniku nimetus antakse füüsilisele isikule auavaldusena Otepää vallale osutatud väljapaistvate teenete eest. Tiitliga käib koos Otepää Aumedal, mis on valmistatud hõbedast. Aukodaniku tiitel antakse üle 23.veebruaril kell 15.00 Otepää Gümnaasiumis Vabariigi aastapäeva kontsert-aktusel. Aukodaniku nimetust annab välja Otepää Vallavolikogu.