Kahe aasta jooksul kujunenud kultuurivõrgustik soovib elavdada ja võimendada Eesti linnade omavahelist suhtlust ning tutvustada neid atraktiivse turismisihina. Nüüdseks on koondunud 19 linna või vallakeskust, lisaks Tallinnale ka Elva, Haapsalu, Jõhvi, Narva, Narva-Jõesuu, Otepää, Paide, Põlva, Pärnu, Rakvere, Sillamäe, Suure-Jaani, Tartu, Tõrva, Türi, Valga, Viljandi ja Võru.

Tallinna linnavolikogu esimees, kultuurilinnade võrgustiku idee autor Toomas Vitsut soovitas Euroopa kultuuripealinnadel võtta koostöö-eeskuju esitletud Eesti linnade võrgustikust.

Imagoloogia õppejõud Linnar Priimägi hindab võrgustikku Euroopas ainulaadsena: “Eestis on nüüd loodud linnade kultuurikoordinatsiooni süsteem, mida pole suutnud ükski valitsus ega kultuuriminister.”

Otepää vallavolikogu esimees Aivar Nigol sõnas, et Otepää on kultuurilinnade võrgustikuga liitudes teadvustanud ennast mitte ainult spordi- vaid ka kultuurilinnana. “”Euroopa kultuurilinnade võrgustikuga Eestis” liitudes aitame paremini Otepääd kogu Euroopas esile tõsta,” ütles Aivar Nigol. “Samuti on meil heameel teha koostööd võrgustiku teiste linnadega.”

Senisest koostööst annab ülevaate värske internetileht www.eesti2011.ee, mis tutvustab eesti, inglise ja vene keeles kultuurivõrgustikku kuuluvaid linnu ning kõigis neis tuleval aastal toimuvaid olulisemaid kultuurisündmusi. Samasisulise teabega varustatuna ilmus täna ainulaadne postkaardikomplekt ning lisaks kaart, mis tutvustab võrgustikku ja selle liikmete partnerlinnu kogu maailmas. Samuti on kokku pandud ja värskelt trükist tulnud 2011. aasta tähtsündmusi hõlmav kultuurikalender.