Üheks esmaseks ülesandeks on vallavalitsus ja valla allasutused tööle panna ühise meeskonnana, motiveerida ning väärtustada oma inimesi ning püstitada elluviimiseks ühised eesmärgid. Siinkohal hindan ma väga, et vallavalitsuse töötajate poolt on olnud sõbralik ja koostöövalmis vastuvõtt, tänu sellele on meil (koos uue vallavalitsuse liikme Margit Predega) olnud lihtsam sisse elada. Ka koostöö volikoguga ja volikogu esimehe Jaanus Raidaliga on konstruktiivne.

Olen tänaseks päevaks jõudnud tutvuda enamike vallavalitsuse allasutuste tööga, selle põhjal on mul olemas ettekujutus, kuidas võiks edasi minna. Ootan ja eeldan kõikidelt allasutustelt ning nende juhtidelt tõelist ühistöö soovi, ainult nii saame hästi vallaelanikke teenida.

Nimeta mõni probleem või vajakajäämine, mis sulle ametisse asudes esmalt silma hakkas ja mis peab muutuma?

Neid asju muidugi on. Esimese hooga meenub kohe näiteks järgnev: on mõistetamatu, et senini pole Otepää vallas toimivat süsteemi, mis tagaks, et valda tulnud kirjadele/avaldustele vastataks seadustes ettenähtud aja jooksul. Mind häirib ka tõsiselt, et enamikele Otepää avalikele hoonetele puudub ligipääs ratastooliga. Samuti on minu jaoks ootamatu see, et Otepää Kultuurikeskuse maja seisukord on arvatust palju hullem.

Kas miski üllatas ka positiivselt?

Otepää eelmine vallavõim on hoidnud valla rahaasjad suhteliselt heas korras ning eelarve tasakaalus. Ma oskan seda hinnata. Erinevatel kohtumistel otepäälastega olen olnud liigutatud poolehoiust ja headest soovidest. See on väga innustav.

Mulle on väga tähtis otepäälaste arvamus. Oleme püüdnud tegutseda nii avatult kui võimalik. Kahjuks on peaaegu võimatu igat otsust selgitada sel viisil, et see info kiiresti kõigini jõuaks.

Olen mõelnud, et kuidas saaks vallakodanikud võimalikult lihtsalt ning operatiivselt oma arvamust avaldada. Saab kirjutada Otepää Teatajasse, saata valda kirju, helistada või tulla kohale. Lisaks eelpool mainitule on meil ka Talvepealinna Facebooki leht. Võimalusi on ja siinkohal kutsungi kõiki julgesti arvamust avaldama ning ettepanekuid tegema!

Nüüd ongi hea küsida, et mida uus vallavalitsus on neil kolmel nädalal teinud?

Valimistejärgse segaduse tõttu asusime ametisse alles 27. novembril. Järgmise aasta eelarve üleandmiseks volikogule jäi aega kolm päeva ning seetõttu on see üsna eelmise vallavõimu nägu. Usun, et eelarve muutub menetluse käigus päris palju.

29. novembril lõppes SA Otepää Tervisekeskus uue juhi leidmise konkurss. Sihtasutuse nõukogus peab olema vallavalitsuse esindaja ja seetõttu muutsime nõukogu koosseisu vähimal võimalikul moel. Vahetasime välja ühe liikme Margit Prede vastu. Nõukogu ei ole oma otsust uue juhi osas veel ametlikult kinnitanud, aga suur roll nõukogu otsusel on Tervisekeskuse töötajatega kohtumisel arutatu ning eeldatavasti jätkab senine juht.

Oleme vahetanud ka teiste valla sihtasutuste nõukogude liikmeid. Välja on kuulutatud konkurss SA Otepää Turism juhatuse liikme ametikohale.

Välja on kuulutatud ka konkurss planeerimisspetsialisti ametikohale, kuna praegu seda ametit pidav inimene töötab kaugtöö korras ja on kohapeal olemas vaid kord-paar nädalas. Kahjuks pole tal võimalik igapäevaselt tööl olla.

Pidasime oluliseks heakorramajandus tuua tagasi valla alluvusse ning seetõttu on 9. detsembrist Otepää vallas ametis vastava ala spetsialist Urmas Kuldmaa.

Kuna aega on olnud tõesti vähe, siis paljudesse valdkondadesse pole jõudnud veel põhjalikult süveneda, aga olen kindel, et laiem pilt on mulle praeguseks selgeks saanud.

Milliseid suuri asju siis Otepääl järgneval neljal aastal tehakse?

Viimastel aastatel on vald olulistest vajalikest investeeringutest ellu viinud vaid vee ja kanalisatsiooni rekonstrueerimise (Tehvandi Spordikeskuse investreeringud on riigi investeering), seega tuleb leida võimalusi investeeringute tegemiseks - renoveerimist vajab kultuurikeskus, lasteaiakohti on puudu, soojamajandus vajab kaasajastamist, eakatel ei ole oma päevakeskust, seda loetelu saab pikalt jätkata. Me soovime ära kasutada kõik Euroopa Liidu poolt pakutavad uued rahastusvõimalused. Ma loodan, et suudan tagada Otepääle kauaoodatud stabiilse juhtimise.

Otsustes lähtub vallavõim eelkõige majanduslikest ning vallakodanike huvidest, mitte poliitilistest tagamaadest. Nii suureneb kokkuvõttes kõikide otepäälaste heaolu.

Kas sinu valimislubadus töötada ilma palgata on jätkuvalt jõus?

Jah. Vallavanemale pole palka määratud.