Kärdi farmi on renoveeritud etapiti alates 2005. a ja tööde maksumuseks tuleb üle kahe miljoni euro. Esimesel aastal valmisid vasikalaut tahesõnnikuhoidlaga ja lägahoidla, 2006 lüpsikarjalaut, 2010 lüpsikoda, lägasüsteemid, teine hoidla ja asfalteeriti teed. Tänavu sügiseks renoveeriti veel üks laut ja ka söödahoidla, rajati söödaplats ja asfalteeriti veel teid.

Vabapidamisega külmlaudas on kohti 387 lüpsilehmale, vastvalminud erivajadustega loomade laudas on kohti ca 280 loomale. Praegu on osaühingul 350 lehma. Noorveiseid on kokku 320. Kui eelmisel aastal oli piimatoodang lehma kohta 6592 kg, siis tänavu eeldatavasti üle 8000 kg. Paralleellüpsiplatsile, kuhu tulemiseks lehmad rahumeelselt ja vabatahtlikult järjekorras seisavad, mahub korraga 20 piimaandjat. 

Paralleelüpsiplatsil toimetavad lüpsjad Ene Jürimäe esiplaanil ja tagaplaanil Karin Kaljas

Kogu info väljalüpstava piima ja loomade kohta jõuab farmijuhataja Marika Juhani arvutisse.

Samas saab jälgida sedagi, mis toimub laudas ja selle ümber. Lüpsikojas on ka jahutusruum ja töötajate olmeruumid. Farmikompleksi kuuluvad veel vasikalaut, söödahoidla ja katuseakendega sööda ettevalmistamise ruum, kuhu plaanitakse üles panna uus veski, millega vilja jahvatada ja toitesegusid mikserdada ning söödapunkrid. Eraldi laut on poegivatele ja veterinaarset järelevalvet vajavatele loomadele.

Kogu farmi elu-olu nii loomadele kui töötajatele on kümne aastaga tundmatuseni muutunud.

Osaühingu ligi 1000 hektaril heina- ja põllumaal kasvatatakse ja varutakse kogu vajaminev sööt.

Tarmo Lehiste sõnul on palju muresid nüüd lahendatud, kuid uued terendavad silmapiiril - kui lehmade arv kasvab, on põllumaad vaja juurde osta.

OÜ Kaisma annab tööd 35 inimesele, kellest pooled on seotud farmiga.