Pikk jutt ei ole hea jutt ja seepärast peeti jutuga vahet, õnnitleti Tiiut sünnipäeva puhul ning anti endale aega nautida seda, mida virgad käed lauale kandnud. Ja uskuge või mitte, aga siis läks tantsuks. Kõik tantsisid ja väga lõbus hakkas. Paljud ei mäletanudki enam seda, millal viimati tantsupõrandal oldud sai.

Korraga jõudis kohale Taimi otse ahjust tulnud kringliga, mille soe lõhn vallavanemagi piduliste hulka meelitas. Kujutage ette, tema Kõrgus pidi armastama kringlit mitte ainult süüa vaid ka küpsetada! Hea külalisena oskas ta perenaist esile tõstes öelda, et Taimi kringel olevat palju parem kui temal välja kukkuvat. Mine tea, ehk peaks korraldama kringliküpsetamise võistluse, et asjasse selgust tuua.

Hästi mõjub inimese kehale meeldiv muusika, eriti kui ise saad selle tegemisest osa võtta, seepärast lõi Ants (pildil) pilliloo lahti ja kõik otsisid laulusõnad välja. Laul tuli ilus ja heledakõlaline. Lauldi ligi viisteist laulu ära, üks armsam ja ilusam kui teine. Vahepeal jõudsid nobenäpud Pääsusilmade esinaise Maie ümber kogemusi jagada ja lilli heegeldada.

Loe nüüd veelkord selle loo kaks esimest lauset üle!

Me kõik saime sel päeval jagamisega rikkamaks. Tule Sinagi järgmine kord kodust välja, sest Virve Osila laulus öeldakse nii:

On muresid meil ühes kergem kanda,
ka rõõme seltsis jagada on hea.
See tugev on, kes tuge suudab anda,
ei hingerikkus vaesemaks tee eal.

Nooreks jääda, nooreks jääda
väliselt ei ükski inimene saa.
Aga hoida igas päevas
elurõõmu, hingesoojust võib ja saab.