„Paldiski Ettevõtjate Liitu kuuluvad mitmed üsna erineva suunitlusega ettevõtted, kes omavad igaüks omas valdkonnas parimat erialast kompetentsi. Vaatamata oma erisustele, on need ettevõtjad pidanud mõistlikuks koondada oma pakutavad teenused ja võimalused läbi PELi ühistesse pakkumistesse, mille kaudu on võimalik luua potentsiaalsele investorile või kliendile märkimisväärset lisaväärtust oma äri rajamiseks just Paldiskisse," selgitas Laansoo.

ASi Tallinna Sadam juhatuse esimees Ain Kaljurand hindas kogu Paldiski piirkonda oma seniste võimaluste- ja arengupotentsiaaliga üheks perspektiivseimaks äriarenduspiirkonnaks kogu Eestis. Kaljuranna sõnul loovad Paldiski lõunasadama, mis on Tallinna Sadama suuruselt teine kaubasadam, logistilised ja navigatsioonilised eelised sadamale ja seda ümbritsevatele arendustele eeldused saada üheks Läänemere piirkonna olulisimaks transpordisõlmeks.

 „Lisaks sadamateenustele oleme huvitatud pakkuma Paldiskis koos oma tütarettevõtetega ka kompleksset teenustepaketti erinevatele arendusprojektidele sadamas ja selle ümbruses. Tihe koostöö teiste Paldiskis tegutsevate ettevõtetega laiendab neid võimalusi veelgi ning me näeme, et koostöös PELiga võiks ka meie arenduste tutvustamisel nii kodu- kui välismaal olla oluliselt rohkem kandepinda," märkis Kaljurand.

Paldiski lõunasadama suurima terminalioperaatorfirma Esteve Terminali juhi Üllar Raadi sõnul on Esteve huvitatud oma ettevõtte teenuste võimalikult laialdasest tutvustamisest potentsiaalsetele klientidele, kellel on vajadus kiire, efektiivse ja kvaliteetse terminaliteenuse järele. „Paldiski lõunasadam ja selle ümber koondunud kaasaegne infrastruktuur on teinud Paldiskist suurepärase sõlmpunkti nii transiitkaupade kui ka kohaliku ekspordi - impordi teenindamiseks," märkis Raad.

 „PELi suund Paldiski üha aktiivsema turundamise ja tutvustamise poole tundus meile õige ja huvipakkuv ning usume, et koostöös PELi teiste liikmetega suudame Paldiskist kujundada juba lähitulevikus välja meie regiooni ühe olulisema transpordi- ja transiidisõlme," lisas ta.

2010. aastal loodud Paldiski Ettevõtjate Liidu eesmärgiks on olla mootor Paldiski piirkonna ettevõtluse edendamisel, turundamisel, elukeskkonna kvaliteedi tõstmisel ning hea kuvandiga linna loomisel.