Vastuvõtu tegi mõnusaks südamlik atmosfäär, lasteaialaste siiras esinemine ja tervituskaart, süüdatud küünlad ja peotort.

Selle aasta augusti lõpu seisuga on Saue linnas registreeritud 50 lapse sünd, neist 30 poisid ja 20 tüdrukud. Eelmisel aastal oli samaks ajaks sündinud 51 last, 28 poissi ja 23 tüdrukut.

Saue linna pered on enamasti lastele nime pannes originaalsed - nimi esineb üldjuhul aastas vaid korra. Tänavu on kaks kena poisslast nimeks saanud Marten, 2011. aastal sündis neli Rasmust, kolm Karli ja kaks Jani (ka liitnime ühe osana) ning kaks Andrit ja Kasparit.

Tüdrukunimedest on populaarne erikujuliselt kirjutatud nimi Grete (Greete, Grethe). 2011. aastal panid vanemad kahele toredale pisitüdrukule nimeks Mirtel.

Kaunis traditsioon, mis väärtustab pereelu ja tähtsustab iga uue linnaelaniku sündi, sai alguse 2000. aasta märtsis. Omamoodi sümboolne on seegi, et vastsetele sauelastele just lasteaias tere tulemast öeldakse. Direktor Anne Teetamme sõnadega: „Varem või hiljem te meie hoole alla tulete."

Vasakult: Sofia-Nora Anis, Agatha Tinits, Liisa Alas, Saale Peterson ja Tristan Puri peredega. Foto: Sirje Piirsoo

Vasakult: Holger Kookmaa, Trendon Tarien, Arti Rästas, Kristo Pikkar ja Even Pruus. Kõigil kolmel fotol seisab linnapea Henn Põlluaas pildi paremas servas. Foto: Sirje Piirsoo