Selles stardis on sigimist ja sagimist parasjagu palju ja mitte kõik mudilased ei saa päris täpselt aru, mida nad tegema peavad. Nende ees hüpleb suur ja rõõmus jänku, kes kutsub lapsi enda suunas. Väikeste jooksjate emmed ja issid selgitavad, et selle jänku järgi peamegi koos jooksma. Mõnede mudilaste jaoks on see lõbus, aga leidub ka neid, kes jänkut pelgavad.

Mudilaste joosta on terve 250-meetrine ring. Kõige esimesena finišeerub emmel ja issil käest kinni hoides heledapäine tüdruk Emili Britikovski, kes kannab rinnal numbrit 28. Kui kõik mudilased on edukalt finišis, viib jänku jooksma järgmise 13-liikmelise grupi üheaastaseid mudilasi. Samal ajal seavad oma vormi valmis kaheaastased ja spordistaadionile hakkavad jõudma kolme-, nelja-, viie-, kuue- ja seitsmeaastased, kes hakkavad oma stardiks ettevalmistuma.

Üheksateistkümnendas stardis seisab poiss, kelle numbriks on 1. Tema nimi on Karl Mihkel Põldre. Poiss jookseb 4-aastaste grupis ning tema on üks väheseid, kes stardib juba neljandat aastat. Eks sel ole ka oma kindel põhjus. Karl Mihkli isa Urmas Põldre korraldaski neli aastat tagasi oma poja teise aasta sünnipäevaks esimese Peetri lastejooksu. Spordisündmus oli Eesti ühe noorema elanikekoosseisuga alevikus vägagi oodatud, sest toona oli lapsi stardis erinevate vanusegruppide peale kokku pisut alla 200.

Urmas Põldre nendib, et tänavu registreeriti 441 lapse tulemused. Jooksule registreeriti aga palju rohkem lapsi, see arv oli poole tuhande ringis. Nelja aastaga on kasvanud osavõtjate arv rohkem kui poole võrra ja spordiüritus ise on saanud olulist täiendust. Platsil lippavad ringi ja tegelevad lastega legendaarsele jänkule lisaks ämblikmees ja Selveri tibu, kelle gabariidid on küll kordi suuremad kui korralikul nuumatud täiskasvanud kanal. Lastele on üles pandud batuut ja jagatakse jäätist, küpsiseid ja kõrrejooke, et suu korralikult magusaks teha.

Järgmiseks suveks lubab korraldaja uut Peetri lastejooksu, nii et kes sel suvel on sündinud, võivad järgmisel suvel juba esimestel võistlustel osaleda oma kodukoha läheduses. Kas järgmisel aastal tuleb rohkem kui 40 starti nagu oli tänavu kokku, seda näitab aeg.
____________________________________________________

Parimad tulemused vanuserühmade kaupa 18. augustil toimunud Peetri lastejooksu 250m distantsil.

1-3 aastased
Anton Zymak 1,14 (3 aastane)
Meloore Tamm 1,19 (3 aastane)
Pauline Tanis 1,22 (2 aastane)

4-5 aastased
Mathias Järve 1,00 (5 aastane)
Dari Petrov 1,01 (5 aastane)
Karmen Balõnski 1,02 (5 aastane)

6-7 aastased
Holger Himuškin 0,50 (7 aastane)
Romet Reismann 0,52 (7 aastane)
Braien Perlmann 0,53 (6 aastane)

Toetajad: AS Kalev, Premia Tallinna Külmhoone AS, Selver AS, Anvol OÜ, ABC Motors, Smarten Logistics, Rae Spordikeskus, Tamrex OÜ, Marketingi Instituut ja Rae Vallavalitsus.