Kas Te olete kohustatud viibima Nõva vallas koha peal iga päev?

"Volikoguga on meil kokkulepe, et minu pidev kohalolek pole vajalik. Pealegi - mul on valla huvides erinevaid asjaajamisi nii Tallinnas kui Läänemaal Haapsalus."

Mida kujutab endast Nõva vald?

"Pindalalt on vald sama suur kui Tallinna linn, elanikke oli seal aga 1. jaanuari seisuga 379. Suvel elanikkond muidugi puutumatu looduse ja imeilusa mereranna tõttu vähemalt kahekordistub. Nii et esmajoones on vallal arenguruumi just turismimagnetina. Ajaloolistest vaatamisväärsustest rääkides asub Nõva valla territooriumil mandri-Eesti vanim puukirik."

Millega Nelja Valla Kogu praegu tegeleb? Teie kodulehekülg ütleb, et olete kõik 2013. aastaks saadud projektirahad ära jaganud, midagi enam jagada pole...

"Teatavasti algab Euroopa Liidu uus eelarveperiood järgmisel, 2015. aastal. Nii et juba lähiajal peab Nelja Valla Kogul uus rahastamisstrateegia valmis olema. Strateegias näitame ära, millised tegevusi hakataks meetmepõhiselt ellu viima, toetama. Selged peavad olema metoodika ja kriteeriumid, mille alusel raha jaotatakse. Kui kõik see on paigas, sõlmime PRIA-ga uue rahastamislepingu viieks aastaks."

Kui suured on summad, mis MTÜ Nelja Valla Kogu kaudu aastas jaotamisele lähevad?

"Nelja Valla Kogu toetab rahaliselt viite meedet. Möödunud rahastamisperioodil jaotasime aastas keskmiselt 800 000 eurot. Kõige enam raha sai paikkonna ajaloo ja kultuuriväärtuste taastamine. Loodan, et algaval eelarveperioodil on jaotamisele tulevad rahasummad suuremad, vähemalt mitte väiksemad."