"Kuna Veriora Tsunfti näol on tegemist sotsiaalse ettevõttega, mis pakub läbi käsitöö tegemise tööd piirkonna töötutele ja vähenenud töövõimega inimestele, valmistades ka Räpina Paberivabriku kartongist erinevaid karpe, olid nad ideaalseks partneriks" rääkis Reimo Ani. "Saime väga kiiresti ühele lainele ja kohtusime suve jooksul mõned korrad, arendasime ideid, proovisime erinevaid karpide lahendusi ja olemegi lõpusirgel. 29. juulil külastasime üheskoos karbimeistritega Räpina Paberivabrikut, et näha, kuidas valmib see kartong, millest meistrid hakkavad tegema karpe, kuhu meie küünlad sisse lähevad."

Antud koostöö on märkimisväärne, kuna see ühendab Põlva- ja Võrumaa ettevõtteid ning koostöös arendatud toode on loodussõbralik - küünlad on valmistatud taimsest algmaterjalist, mille tootmise käigus ei ole hävitatud vihmametsasid ja pakend on valmistatud Räpina Paberivabriku kartongist, mis omakorda on toodetud vanapaberist.

"Põlvamaa Arenduskeskusel on hea meel, et korraldatud meenekonkursist sai alguse väga hea näide piirkondlike ettevõtete koostööst, mis võiks teistelegi eeskujuks olla. Valminud uudistoodet saab esmakordselt näha ja soetada 21. augustil Karilatsis toimuval Ökofestivali perepäeval," sõnas Arenduskeskuse turismiarendusjuht Kristi Kahu.