Sündmuse idee tekkis sellest, et nii meil kui ka Jõhvil ja Mäetagusel on sõprusvallad Poolas, kellega tihedasti lävitakse, miks mitte sellist toredat mitmekultuurilist koostööd ka laiemalt tutvustada. Poola päevadega seonduvalt on kavas mitmeid teemakohaseid üritusi, millest jadamisi kindlasti ka teavitust jagatakse.

Üheks osaks on ka kolme valla Poola sõprade poolt saadetud fotode väljapanek. Meie sõbrad Dusznikist on pildiseeria juba meieni toimetanud ja seda me kevade jooksul oma vallarahvale mitmes kohas ka esitleme.

Esimest korda avasime näituse Kuremäe raamatukogus, kus seni pole see kuigi mugav olnud. Nüüd on aga piltide riputamiseks vajalikud vidinad olemas ja esimesele näitusele järgneb kindlasti ka teine ja kolmas ja...

Duszniki fotonäituse avamisel, 13. märtsil Kuremäe raamatukogus andis valla välissuhete nõunik Aimar Laulik ülevaate kahe omavalitsuse sõprussuhetest. Viie aasta jooksul on vastastikku kogemusi vahetanud nii suured kui väikesed, eriti rikastav vaimuvahetus on toimunud kahe maa noorte vahel. Tõelise sõpruse heatahtlik žest oli aga läinud sügisel poolakatelt kingiks saadud tuletõrjeauto. Püüame meiegi omalt poolt head sõprust hoida ja lugupidamist üles näidata. Võõrustame oma Poola sõpru eeloleval suvel rõõmuga ning loodame, et nad tunnevad end siin hästi.

Suvistest Poola päevadest jõuame veel ajapikku lähemalt kirjutada, kõigile Kuremäe raamatulaenutajaile soovitan aga lektüüri vahetama minnes ka sealsesse kaminasaali kiigata.