Kuna soovime, et kõik inimesed suhtuksid loomadesse vastutustundlikult, käis grupp õpilasi pildistamas varjupaiga elu, et näidata ka oma kaasõpilastele, millised on seal loomade elutingimused. Piltidest panime kokku näituse, mida sai vaadata kogu koolipere.

Üks grupp õpilasi korraldas rahalise toetuse kogumise Tartu kaubanduskeskuses ,,Eeden”, kus selgitas inimestele oma projekti tähtsust. Neil õnnestus koguda 1400.- krooni. Samuti korraldasime materiaalse toetuse kogumise oma kodukohtades: Melliste, Luunja, Haaslava, Pilka ja Kavastu. Inimesed annetasid nii raha (1186.45 krooni) kui kassi-koera toitu ning kassiliiva. Reedel, 22. oktoobril toimetasime kogu annetuse Tartu Koduta Loomade Varjupaika. Meile sai varjupaiga töötajate poolt osaks suur tänu.

Kahel laupäeval osalesid meie grupi liikmed erierinevatel töödel Tartu Koduta Loomade Varjupaigas: puude riita ladumine ja vedamine, kuuri koristamine, lehtede riisumine, kassimajas puuride puhastamine. Boonuseks meie tehtud töödele sai igaüks valida koera, kellega ta soovib jalutada. Kuna varjupaigas on väga vähe töötajaid, siis oli tähtis just otsesuhtlus loomaga, milleks varjupaiga töötajatel ei jätku aega. Nii mõnigi meist leidis endale lemmiku, kelle käekäiku jälgitakse internetis varjupaiga koduleheküljel ning käiakse ka kohapeal vaatamas.

Jäime projektiga väga rahule, sest nii lühikese aja jooksul saime korda saata erinevaid tegevusi Tartu Koduta Loomade Varjupaiga aitamiseks. Positiivne on see, et nii palju noori soovis vabatahtlikuna tegutseda ning kindlasti muutis see projekt noorte mõttemaailma.