Türi fotograaf Rene Viljat on öelnud, et toidust on ilusat pilti teha üpris keeruline, sest toit võib olla küll maitsev, aga suur kunst on seda head maitset pildis väljendada ja lihtsalt välklambiga „klõpsides“ ei pruugi see õnnestuda.

Kuma Foto juhataja Märt Lõhmus on toitu pildistanud reklaamide jaoks ja teinud toidupilte ka Türil toimuval Grillfestil. „Toidu pildistamisel sõltub tegevus sellest, et mis on konkreetse pildi eesmärk – kas tegemist saab olema tellija poolt tellitava ja reklaamikampaanias kasutatava kaunisfotoga, mis samas peab ka praktiliselt töötama ehk inimesi sööma kutsuma, või pildistab fotosõber toitu lihtsalt enda tarbeks, rahuldudes ka tagasihoidlikuma tulemusega. Korraliku toidufoto tegemiseks on vaja hulgaliselt teadmisi ja palju muud“.

Praktilisel toidufotokoolitusel valmistab roogasid toidupedagoog Enn Tobreluts ja pildistama õpetab tunnustatud fotograaf Kaupo Kikkas. Huvilised võivad kaasa võtta oma fotoaparaadi, koolitajad vastavad kõikidele tekkivatele küsimustele. Osalejatele antakse ka tunnistused.

Koolitusel osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine e-maili aadressil nikon@grillfest.ee või Türi Rahvalehe telefonil 3879717 (öelge osalejate nimed automaatvastajasse).

Koolituse lisainfot saab veebilehelt www.nikon.grillfest.ee

Koolituse korraldavad Nikon Nordic AB, Türil 2008. aastal asutatud rahvaorganisatsioon Eesti Grilliliit koostöös Türi Arengu Sihtasutusega.