Kui Tondisaare maraton toimus sobiva tuulega, siis esmaspäevast reedeni (1. - 5. juuli) toimunud Tartu meistrivõistlustel oli nii tuult, tuulevaikust kui ka äikesetormi. Paras tuul on purjetajatele tore asi, tuulevaikus - purjetajate keeles „järv on plekk" - on eriti suure kuumaga raskesti talutav, eriti kuna enne kaldale tulekut oodatakse järvel 2 - 3 tundi, et ehk ikka tuul tuleb ja saab võistlussõite pidada. Neljapäeval, näiteks, ootasime ja ootasime tuult ja siis ütles vanim ja kogenuim meie hulgast - Asser Murutar, et nüüd tuleb küll äikest. Võistluste korraldajad uurisid ka taevast, aga ei märganud midagi ja et tõusis kerge tuuleke, anti start sõiduks. Aga ei möödunud poolt tundigi, kui hakkas müristama ja siis läks korraldajatel kiireks: rada lühendada, finiš varem vastu võtta ja hoolitseda, et kõik paadid kaldale saaksid. Äike ei tulnud kohe peale, aga tuli oma kombe kohaselt 3 tunni pärast  ja tõelise marutuulega ning vähemalt 2 vesipüksiga järvel. Õnneks olid kõik purjekad siis kaldal ja selleaastased võistlused õnnestusid ilma ümberminekuteta. Möödunud aastal läksid 2 purjekat klassist 470 ümber ja need lohistati, mastid mudas, kaldale ning neid andis veel mitu aega remontida. Tänavu olime selle võrra ettevaatlikumad ja läks õnneks. Meil olid  küll Võrtsjärvel purjetamisvõistluste ajal abiks Saadjärve  ja Peipsi päästekaatrid, aga need on kahjuks ette nähtud ainult inimeste, mitte paatide abistamiseks.

Tartu 2013. a. meistriteks tulid:

klass Treilerjaht jaht „Hubert" meeskonnas Priit Alasoo, Raivo Lillo, Hanna Maria Muischnek ja Tiit Vaher;

II koht jaht „Vesipätt" meeskonnas Veido Lääne, Ahti Kivi, Maret Nemvalts, Siim Reinaas;

III koht jaht „Pärl" meeskonnas Kalev Essenson, Tanel Tetlov, Epp Rünkla

Klass M sõidab ümberistumissüsteemis, mis tähendab, et kõik selles klassis osalevad võistkonnad sõidavad üks või mitu korda kõigil selle klassi jahtidel ja saavutatud kohad liidetakse ja nii selgub parim võistkond (mitte parim paat). Tänavu võitsid meistritiitli

 kapten Toomas Vooglaid, meeskonnas Vahur Murutar, Toomas Kuslap, Katriin Sild;

II koht - kapten Alo Murutar, meeskonnas Indrek Ude, Mikk Mait Kivi, Brigita Murutar;

III koht - kapten Richard Murutar, meeskonnas Indrek Essenson, Teresa Vooglaid, Hendrik Väli.

Klassis 470 tulid Tartu meistriteks Riina Reinumägi + Aive Suik ja

II koht - Kristjan Õim + Roland Niine.

Peale nende klasside võistles meil esmakordselt ka uus vastkonstrueeritud paadiklass Cumulus ja oma tuntud headuses sõitis demonstratsioonsõite Hobby Cat´i klassi katamaraan tallinlase Raul Feldi juhtimisel, õpetades lahkelt soovijaid sellel põneval paadil sõitma.

Näeme tuleval aastal! Tuult ja päikest!