Ta täpsustas, et filmis Dovlatovit siiski ei kohta. Filmi aluseks oleva Dovlatovi teose "Kompromiss" peakangelane on Andrei Lentulov, keda kehastab Vene nüüdisfilmi tõusev täht Ivan Kolesnikov.

Haapsalu raudteejaamas salvestatud episood rääkis sellest, kuidas ajakirjanik Sergei Dovlatov sõidab omaaegset meisterlüpsjat Leida Peipsi intervjueerima. Lisaks olid võtted ka Oxforelli puhkebaasis Kose-Uuemõisas ja mitmel pool Tallinnas. Näiteks Salme kultuurikeksuses ja Pagari tänaval, kus asus Eesti KGB peamaja. Pelgulinnas ehitati endisesse kauplusesse Minsk võteteks uhke nõukaaegne restoran. 

Eesti näitlejatest mängivad filmis Lembit Ulfsak, Tõnu Kark, Elina Pähklimägi, Kärt Tammjärv.

Filmi režissöör on Stansilav Govoruhhin, kes on Venemaa näitleja, stsenarist, režissöör, duumasaadik, endine presidendikandidaat, partei Ühtne Venemaa liige ja president Vladimir Putini valimiskampaania juht aastast 2011.

Andri Tšupin on veendunud, et filmist "Imeilusa ajastu lõpp" tuleb üks vägev asi: "2015 peab valmis saama, esilinastust kinos Kosmos plaanime märtsis-mais. See on üks uhkemaid filme, mida Govoruhhin on teinud."

Loe filmivõtetest pikemalt 10. juuli Lääne Elust.