Raasiku vallavalitsus andis naabritele aega 1. septembrini – kui selleks ajaks pole omavahel kokkuleppele jõudnud, lõpetab vallavalitsus ujumiskoha avaliku kasutuse lepingu, edaspidi tiiki avalikult ujuma ei pääse. Siis kaob ka igaüheõigus eratee läbimiseks nii autoga, jalgsi kui jalgrattaga.
1. septembri õhtu seisuga polnud Artali maaüksusele rajatud ujumiskoha omanik Ilona Kaijanen vallavalitsusele vastanud, kuidas kavatseb tagada rajatiste avaliku kasutamise lepingu 2019. aasta lõpuni.

Vallavanem Raivo Uukkivi ütles, et probleemile on vaja leida lähiajal lahendus: „Siiski ei tõtta me avaliku kasutamise lepingut lõpetama, rannahooaeg on nagunii selleks aastaks lõppenud.“

Ta lisas, et vallavalitsus esitas volikogule pöördumise, millega soovib teada volikogu seisukohta Mallavere küsimuses.

2009. aastal sai Aru Talu Arta PRIA-lt 907 947 krooni toetust tiigi rajamiseks ja paadisilla ehitamiseks. Kui tiik sai valmis, hakkasid sinna sõitma autod. Kuna ainus tee läheb ujumiskohani läbi eramaa, Kütisauna maaüksuse, hakkasid selle omanikud protestima. Teele pole tehtud servituuti, puudub tee avaliku kasutuse leping.

Raasiku vallavanem Raivo Uukkivi kirjutas möödunud nädalal oma kodulehele loo „Eellugu Mallavere ujumiskohale, järellugu avalikkuse manipuleerimisele“, kus märkis, et praeguse reaalsuse põhjus on tegemata jäetud detail-planeering: „Sellega oleks reguleeritud juurdepääs. Kui kokkuleppeid poleks saavutatud, oleks see projekt jäänud realiseerimata. Seega võib valla poolt vaadates olla suurim viga vastutulek ja detail­planeeringuta ehitusloa andmine.“

Loe edasi Sõnumitoojast.