Rae vald alustas riigiga läbirääkimisi ühiskondlike hoonete sihtotstarbega maa saamiseks Peetris Aruheina tee 7 aadressil juba 2011.aastal. „ Vallavalitsusel oli väga vaja riigimaad selleks, et rajada Peetri alevikku uus 180 –kohaline lasteaed, kuid läbirääkimised võtsid omajagu aega ja pidime igati tõestama, et uut lasteaeda on Peetrisse vaja“, ütles vallavanem Mart Võrklaev.

Vallavanema sõnul on siiski kõik uue lasteaia saamise nimel kenasti lahenenud ja lähipäevil saab välja kuulutada ka ehitushanke.

Kunagi võib-olla saaks kirjutada Aruheina lasteaia saamise põhjal õpikuloo koostööst, kuidas erinevad osapooled ühe väga oodatud lasteaia saamise nimel tegutsevad. Kui riik panustas maaga, siis eduka koostöö tulemusel vallaga tegid ettevõtjad detailplaneeringu ja rahastasid lasteaia projekteerimist. „ Hindame väga AS Tallinna Kaubamaja panust, kes uue Peetri Selveri detailplaneeringu käigus koostas planeeringu ka riigimaale lasteaia rajamiseks ja samuti Maxima Eesti OÜ abi lasteaia projekteerimise rahastamisel. Panustamine sotsiaalsesse infrastruktuuri näitab selgelt vastutustunnet kogukonna ees, kuhu ettevõtja soovib oma äri rajada“, kõneles Võrklaev.

Võrklaev lisas, et omavalitsuse juhina hindab ta kõrgelt ka riigi panus maa andmisel lasteaia jaoks, sest ehitus on kallis ja kui peaks maa eest ka maksma, oleks investeering veel oluliselt suurem.

Vald on saanud riigilt maad ka uue 240 - kohalise lasteaia rajamisel Jüri alevikku, mille projekteerimisega on juba tänavu suvel algust tehtud. „Kui Jüri uus lasteaed 2014 aasta lõpus valmib, siis sellega koos on Rae vallas lasteaiakohtade põud likvideeritud“, lubas Võrklaev.