"Kui majaümbrus särama löödud, oli aeg süüa talgusuppi, rüübata talgujooki ja kompvekiga suu magusaks teha. Talgutoidulaua seadsime üles just seltsimaja suures saalis. Hämar ja tolmune oli, aga vana maja hea aura hoidis meid veel seal kaua mõtisklemas uutest ja tulevastest tegemistest, lauludest-tantsudest," ütles Aia.

Koos rahvatantsijatega lõid talgutel usinasti kaasa ka paikkonna arengule panustavad ja erinevate sündmuste läbiviimist toetavad ettevõtjad Ain Viik, Tiit Maripuu, Hardi Perk, kes on MTÜ Laiusemäe Arenduskeskuse eestvedaja ja paljud piirkonna elanikud.   

"Praegu on koostamisel Laiuse Seltsimaja renoveerimise projekt - toetajad Jõgeva vald ja Eesti Reformierakond. Millal just edasine ehitustegevus käiku läheb, ei hakka ennustama, aga küll ta läheb," ütles Laiuse kultuurielu eestvedaja.

Malle Aia märkis, et ametlikust Teeme Ära talgupäevast mõneti hiljem korraldas Rahvatantsuselts Meie Mari Talgud põhjusel, et 3. ja 4. mail viibiti Tartus Naistetantantsu võistutantsimisel, kusjuures tartlasi rõõmustati ka talgutantsudega.