Rakvere Gümnaasium ja Regionaalhaigla verekeskus ootavad õpilasi, õpetajaid, vilistlasi ning linnarahvast gümnaasiumi (Vabaduse 1) aulas toimuvale doonoripäevale. Teretulnud on nii uued kui ka püsidoonorid ning eesmärk on, et doonoripäeva külastaks sünnipäeva vääriliselt vähemasti 100 vereloovutajat.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Lisainfo www.verekeskus.ee  ja Facebookis fännilehel „Doonorid ja Sõbrad" www.facebook.com/DoonoridjaSobrad


R, 21. september kell 19 Rakvere Kolmainu kirik

Õigeusu vaimuliku muusika kontsert

Kontsert toimub XIX Rahvusvahelise õigeusu vaimuliku muusika festivali CREDO raames.

Kavas on nii vene kui valgevene vaimulikku koorimuusikat. Esitusele tulevad Pavel Tšesnokovi, Pjotr Tšaikovski, Sergei Rachmaninovi, Aleksei Turenkovi, Gavriil Lomakini, Dmitri Bortnjanski, Romuald Twardowski ja teiste teosed. Koori kunstiline juht ja dirigent on E.Sokolova (Valgevene).

Kontsert on publikule tasuta! Lisainfo www.rakverekultuurikeskus.ee


L, 22. september kell 10 Villa Theresa

Metsapealinn Rakvere kutsub kõiki huvilisi sügise alguse puhul jalutuskäigule „Kultuurilooline Rakvere tammik"

Matka viib läbi Kaja Visnapuu. Jalutuskäik lõppeb tammikus okaskrooni juures, kus pakutakse sooja suppi.

Lisainfo: Getter Renel 56 509134


P, 23. september kell 11 Kastani pst

Rakvere Sügisjooks

Start antakse 29. Rakvere sügisjooksule, mille põhidistants 10 kilomeetrit kulgeb linnas ja linna lähiümbruse teedel algusega kell 12:10. Rakvere sügisjooksule on oodatud jooksusõbrad kõige pisematest veteranideni välja. Kõikidele jooksjatele lõpetamise järjekorraga diplom. Auhinnad saavad parimad jooksjad alates minijooksudest ja lõpetades veteraniklassidega ning vähemalt 4-liikmelised pered. Enne põhidistantsi toimuvad laste- ja noortejooksud staadionil ja Kastani puiesteel. Kell 11:00 stardivad 3-6aastased minijooksule staadionil, kell 11:20 start Kastani puiesteel laste- ja noortejooksudele: 7-8a 600 meetrit; 9-10aastased 1 km kell 11:30; 11-12aastased 1,5 km kell 11:45; 13-14a 1,5 km kell 12:00. Kell 12:10 antakse Kastani puiesteel start 10 km pikkusele põhidistantsile, mis joostakse linnas ja linna lähiümbruses (Kastani pst - Võimla, Vabaduse, Karja, Rägavere tn, Rannapungerja tee, Rakvere ümbersõit, Tammiku, Vee tn, Kastani pst, staadion) Kell 12:20 start 2,6 km distantsile (15-17aastased, 18-a ja vanematele) Registreerimine toimub rahvajooksu hommikul alates kella 9.30st Rakvere staadionil. 10 km stardimaks täiskasvanutele on 5 eurot, õpilastele ja pensionäridele tasuta. Mini-, 600 m, 1 km, 1,5km ja 2,6 km jooksud on tasuta. Jook distantsil ja finišis ning riietumis- ja pesemisvõimalused Rakvere staadionil. Võistluse ajaks suletakse Kastani puiestee kella 10:30st - 13:30ni.

Rakvere sügisjooksu korraldab Rakvere kergejõustikuklubi ViKe. Info: Jaak Vettik, tel 52 83 122, jaak.vettik@mail.ee


P, 23. september Rakvere Linnus

Mihkli laat ehk Keskaegne turg

Traditsiooniline laadapäev koos meelelahutusega kogu perele.Kaubeldakse talutoodanguga ja kõige naturaalse hea ja paremaga, mida kauplejatel pakkuda on.


E, 24. september kell 11 Rakvere Teater

Etendus "Kolm põrsakest ja hea hunt"

Lustakas lugu kõige väiksematele, kus hea võidab ja kuri saab paraja palga.

Kolm põrsakest tahavad endale hirmsasti maja ehitada, aga mitte kuidagi ei tule välja. Abi tuleb sealt, kust seda sootuks oodata ei oska. 

Lavastuse moraaliks on see, et alati ei olegi see kuri ja paha, kes sedamoodi välja näeb. Lavastuses saab palju nalja, sest kes see enne kuulnud on, et hunt põrsastega sõprust sobitab. Lõpuks aga valitseb ka põrsaste ja hundi maailmas üksmeel ja teineteisemõistmine. Pilet 5 €.


T, 18. september kell 11:40 Rakvere Gümnaasium

Näituse „Rakvere Gümnaasiumi kunagised kooliõpilased" avamine

Koolimaja II korrusel. Näitus jääb avatuks 6. oktoobrini.


...kuni 20. september Rakvere Gümnaasium

Rändnäitus "Baltikum ja sakslased"

Näituse organiseerib Darmstadti Baltisaksa Selts. Väljapanek koosneb 14 piltidega varustatud stendist ja hõlmab meie ajalugu 12. sajandist tänapäevani ning selle juurde on välja töötatud didaktilised materjalid. Oodatud on kõik, kel on huvi ajaloo ja eesti-saksa suhete vastu.


... kuni 29. september Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Näitus „Vabadussõja mälestussammas Rakveres"

Sel aastal möödub 20 aastat ausamba taasavamisest. Näitus kõneleb ausamba loomisest, hävitamisest ja taastamisest.

Näha saab ka taastatud ausamba maketti.


... kuni 29. september Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Rakvere Gümnaasium tähistab tänavu oma sajandat juubelit. Pika aja jooksul on sellest koolist erinevatele elualadele siirdunud hulgaliselt helgeid päid. Nõnda on läbi aegade seal oma kooliteed tallanud ka paljud kirjanikud - mõni pikemat, mõni lühemat aega. Mõned neist on oma loomingulisel teel olnud väga viljakad, nagu näiteks Raimond Kaugver ja Ott Arder, mõned aga piirdunud vaid ühe raamatuga või siis on alles oma kirjanikutee alguses. Mõni kirjanik on tuntud väga värvika isiksusena - nii on Sven Kivisildnik oma arvamusavaldustega suutnud raputada tervet ühiskonda, pannes lugejaid ärrituma või vaimustuma. Tõenäoliselt on suuremal või vähemal määral kõigi nende autoriteloomingusse andnud panuse ning jätnud oma jälje ka kool ja õpetajad. Sel aastal samuti sajandivanuseks saava Lääne-Virumaa keskraamatukogu poolt koostatud ülevaatenäitus ongi pühendatud Rakvere Gümnaasiumist võrsunud kirjarahvale - nii neile, kes selle kooli on kunagi lõpetanud, kui ka neile, kes seda teed vaid põgusalt on astunud. Näitusel on eksponeeritud kirjanike teosed ning antud lühike ülevaade ka nende eluteest.

Oma kooliaega meenutavad avamisel Rakvere 1. Keskkoolis 1961. aastal õppinud kirjanik Kalju Saaber ja 1986. aastal kooli lõpetanud ajakirjanik, praegune "Virumaa Teataja" toimetaja Aarne Mäe.


... kuni 30. september Art Café

Virve Saare maalinäitus „Lõikusaeg"
Lääne-Virumaa kunstnik näitab läbilõiget oma loomingust aastatest 1982-2012. Teemadeks loodus ja inimene.


Rakvere Teatri mängukava vaata: www.rakvereteater.ee


Rakvere Teatrikinos sel nädalal:
„TÄIELIK MÄLUVAHETUS" ja „ABRAHAM LINCOLN: VAMPIIRIKÜTT"