„Eestimaa lasteaiarahval on tore tava iga kahe aasta järel kokku tulla ja alushariduse olulistest teemadest rääkida ning probleemidele lahendusi otsida," ütles konverentsi üks korraldajatest MTÜ Lääne-Virumaa Alushariduse Juhtide Ühendus esimees Ene Nool.

Tänavune konverents, mis leiab aset Rakvere Teatris, on järjekorras kümnes.

Konverentsi korraldajad MTÜ Lääne-Virumaa Alushariduse Juhtide Ühendus, Tallinna Ülikooli Rakvere Kolledž ja Rakvere linna lasteaiad on kutsunud Rakvere Teatris toimuvale konverentsile esinema mitmed oma ala tuntud teadlasi ja spetsialiste.

Rakvere linnapea Toomas Vareki avasõnade järel räägib psühholoogiaprofessor Voldemar Kolga muutuvast psühholoogiast muutuvas ajas.

Tallinna Ülikooli õppejõud Kristina Nugin, kelle uurimisvaldkond on eelkooliealise lapse intellektuaalne areng eri kasvukeskkondades, käsitleb ettekandes õppimise nähtavaks tegemisest lasteaias.

Rakkude, kloonide ja bioeetika teemat käsitleb oma ettekandes  Tartu Ülikooli rakubioloogia professor Toivo Maimets.  

Lastearst Ruth Soonets, kelle elutööks peetakse väärkoheldud laste aitamist ning Tartu Laste Tugikeskuse loomist ja juhtimist, otsib koos osalejatega vastuseid küsimusele, kas õpetaja oskab ära tunda ja aidata väärkoheldud last.

Võõrsil elavatelt lastevanematelt saame teada, mille poolest erinevad muu maailma lasteaiad. Kombeõpetaja Maaja Kallasti teema on laste kasvatamine tänapäeva Euroopas.

Lugusid inimestest ja nende eksirännakutest seoses toidu, kehakaalu ja kehalise treeninguga ehk tervisliku käitumise müütidest vahendab Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi direktor dotsent Kristjan Port.

Kasvukeskkonda õues ja ekraanil aitavad lahti mõtestada Tallinna Ülikooli õppejõud doktorandid Lehte Tuuling ja Kristi Vinter.

Esimese päeva õhtust vestlusringi ilmestab Bonzo, teisel päeval diskuteeritakse lõunaune üle lasteaias.

Konverentsi moderaator on Indrek Saar.

Konverentsi kaasrahastab Haridus- ja Teadusministeerium.

Konverents algab esimesel päeval kell 10 ja teisel päeval kell 9.00.