Maavalitsuses sotsiaalhoolekandega tegelev Tõnis Vaik luges ette kõnekaid märksõnu Ants Tammari koostatud raamatust „Kilde Raplamaa sotsiaaltöö algusaastatest".

Kuulajatele tuletati meelde, mida selles valdkonnas tehti kahekümne aasta eest. Selgus, et aasta oli märgiline ja väga palju tänaseid töösuundi on just 1994. aastal alguse saanud. Tervisedenduse spetsialist Ülle Rüüson täiendas, et 1995. aastal loodi maavalitsuse juurde tervisedendaja ametikoht.

Maavanem Tiit Leier märkis oma sõnavõtus, et Eesti riigi sotsiaaltöö on laias laastus õigesti üles ehitatud. Kuna meil on raha vähem kui jõukatel riikidel, tuleb Eestis leida sotsiaaltöös oma tee, mis on vähem kulukas, kuid siiski jätkusuutlik. Leier ütles, et Rap la maakond on tervisedenduses Eestis esirinnas.

Parima sotsiaaltöötaja nominente oli kümme, neist kolm Märjamaa vallast. Tunnustamiseks esitati Märjamaa vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Marge Viska, kes töötab sellel ametikohal 1997. aastast.

Oma alluvatest on ta loonud ühtse sõbraliku kollektiivi. Ta on näidanud end võimeka ning erialaselt kompetentse juhina, kelle igapäevatöö eluraskustesse sattunud inimestega ja valla sotsiaalhoolekande süsteemi ehitamises on pälvinud kiidusõnu ka väljastpoolt. Enam kui kümne aasta jooksul on Marge juhtimisel korraldatud valla lastele suvelaagreid erinevates paikades.

Vallavalitsuse liikmena on Marge Viska abiks valla juhtimisel laiemalt, arutlustes on tal alati selge isiklik seisukoht ja arvamus.

Ene Reinol alustas koduhooldustöötajana juba Loodna valla ajal 1995. aastal. Kohusetundliku ja abivalmis töötaja suur kogemustepagas aitab tal oma kliente mõista ja aidata. Lisanduvad hea huumorimeel, empaatiavõime, algatusvõime ja koostöövalmidus.

Ene tunneb oma kogukonda väga hästi, märkab abi vajavaid kogukonnaliikmeid õigeaegselt ning julgeb sekkuda. Ene teeb oma tööd pühendunult ning palju rohkem kui tööjuhend ette näeb.

Marge Järvi on andnud olulise panuse puuetega inimeste tegevuse organiseerimiseks Märjamaa vallas. Kuni 2012. aastani ei olnud Märjamaa vallas puuetega inimeste ühingut, mis kuuluks ka Rapla Puuetega Inimeste Koja koosseisu. Märjamaa ühing tegutseb väga aktiivselt. Marge kirjutab projekte, nende toel on korraldatud erinevaid reise tutvumiseks koduvalla erinevate piirkondadega. Talveperioodil on igas kuus erinevad teabepäevad aktuaalsetel teemadel. Marge Järvi kuulub ka MTÜ Rapla Maakonna Puuetega Inimeste Koja juhatusse, seega aitab korraldada ülemaakonnalisi üritusi. Aasta sotsiaaltöötaja 2014 on on Alu Rahvaõpistu Seltsi juhataja Maie Sepper.

Raplamaa tervisedendaja 2014 on Riina Meidla, kes on nii Raplamaal kui Eestis inimeseõpetuse aine tähtsustaja. Riina Meidla töötab Märjamaa gümnaasiumis vene keele, inglise keele ja terviseõpetuse õpetajana.

Ta on aktiivne klassijuhataja ja vanemõpetaja, koduvallas ja koolis aktiivne tervisevaldkonna eestvedaja Märjamaa gümnaasium on tervist edendav kool.

Õp Meidla eestvedamisel on Raplamaal inimeseõpetuse aineolümpiaadi traditsioon 1999. aastast kui esimese maakonnana Eestis hakati läbi viima taolisi ainevõistlusi. See on olnud väga oluline inimeseõpetuse ja laste tervise väärtustamisel.

Riina Meidla on inimeseõpetuse ühingu juhatuse liige. Tema ärgitusel ja kaasabil on toimunud kahel aastal vabariiklik inimeseõpetuse olümpiaad, kus ta koostas 7. klassile olümpiaadi ülesanded.

Riina Meidla on Rapla maakonna inimeseõpetajate ainesektsiooni juhataja ja kuulub maakonna tervisenõukogusse. Aastaid on ta olnud Eesti Punase Risti Raplamaa Seltsi juhatuse liige ning esmaabikoolitaja.

Esmakordselt esitati tervisedendajatana tunnustamiseks asutus - Märjamaa Perearstikeskus. Siin töötavad perearstid Marika Hiiemaa ja Marju Raadik, pereõed Ljudmilla Tamp, Merle Niinemets, Celia Kaasik ja Marika Tomson ning koduõendusõde Merle Plado.

Mullu täitus perearstikeskusel 15. tööaasta. Siinsed töötajad on alati olnud uuendustele avatud, personal on professionaalne, pidevalt täiendab end erialaselt.

Perearstikeskuse kollektiiv tegeleb tervisedendusega ja on alati koostöövalmis meeskonnaliige südamenädalate läbiviimisel. 2013. aastal hinnati Märjamaa Perearstikeskus Eesti Perearstide Seltsi poolt parimate perearstpraksiste hulka kuuluvaks.

Märjamaa Perearstikeskuse töötajad on Märjamaa valla terviseja sotsiaalhoolekandeteemalistel üritustel alati valmis kaasa lööma. Märjamaa abivalmis ja sõbralikud perearstid ja pereõed on oluliseks koostööpartneriks abivajaduse varajase märkamise süsteemi väljatöötamisel Märjamaa vallas.