Iga Rahvusvahelise Koolispordi Liidu liikmesriik sai maailmameistrivõistlusele lähetada ühe noormeeste ja ühe neidude esinduse. Neidudest tagas pääsu Hiinasse Tallinna Linnamäe Vene Lütseumi võistkond. Võistlustel osales 20 võistkonda 19 riigist. Korvpallilahingud, mis koosnesid alagrupiturniiridest ning play-off ehk väljalangemissüsteemist, toimusid viiel päeval. Võistlustingimused olid suurepärased, kui ainult välja arvata kõrvetav päike 35°–40°C kuumuses. Meie poisid olid edukad ja võistluse lõpptulemusena jäädi 8. kohale. Eesti poisid toodi koos kolmandaks jäänud Tšehhi mängijatega eriti esile, sest nad suutsid võistlused võitnud Hiina võistkonnale pakkuda oma mängus väärikat vastupanu kuni mängu lõpuni. Kui ollakse arvamusel, et hiinlased on väikest kasvu, siis kõigist korvpallivõistkondade mängijatest paistsid just pikkuse poolest silma Hiina poisid ja tüdrukud, kellel kõigil neist oli pikkust üle 2 meetri! 

Lisaks sportlikule mõõduvõtmisele tuli igal delegatsioonil tutvustada oma riiki õhtusel kultuuriüritusel. Siinkohal paistis Eestit tutvustav väljapanek päris kindlasti teistest enam silma. Väga populaarsed olid värvilised õhupallid „Welcome to Estonia“, meie riiki tutvustavad infovoldikud (kusjuures osad neist olid isegi hiinakeelsed), Kalevi kommid, Eesti juust, suitsuvorst ja kodutehtud leib. Kõike seda oli meil kaasas rohkesti ja jätkus kõigile soovijatele.

Maailmameistrivõistlustele Hiinasse pääsemine näitas, et spordile pühendades võib jõuda väga põnevate ning erakordsete võistlusväljunditeni ning kogemusteni. Gert, Karl-Gustav, Kaspar ja Martin on korvpalliga tegelenud juba enam kui 10 aastat ning Hiinas toimuvad maailmameistrivõistlused olid neile suurepäraseks väljakutseks ja preemiaks aastatepikkuse tehtud töö eest. Arvestades Eesti riigi, eriti Rapla linna väiksust maailma mastaabis, andis 3x3 korvpall ideaalse väljundi osaleda MMil ning võistelda võrdväärselt suurriikide-suurlinnade koolivõistkondadega. Võistlustelt saadud kogemused on väärtuslikud nii sportlikust kui sotsiaalsest aspektist, sest kõrgetasemelised võistlusmängud tugevate vastastega on hindamatud oma mänguoskuste lihvimisel ning kindlasti süstis see reis motivatsiooni jätkuvalt korvpalliga tegelemiseks. 

Rapla Ühisgümnaasium tänab Rapla Vallavalitsust, Eesti Kultuurkapitali, Eesti Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgruppi, Raplamaa Arengufondi Hariduse osafondi ja Eesti Koolispordiliitu rahalise toetuse eest, mis oli oluliseks abiks nendel võistlustel osalemisel ja Rapla Korvpallikooli poiste hea ettevalmistuse eest. Suur-suur tänu!