Aastavahetuse ja uue aasta alguse tõsiseks probleemiks oli perearsti lahkumine ja selle järel apteegi sulgemine. Mitmete läbirääkimiste tulemusena on tööl asen­dusarst uue perearsti leidmiseni. Kuna perearsti leidmine tundub kohati lootuse­tu ülesandena, siis otsime ka Eesti seadusandluses lubatuid teisi võimalusi pere­arsti praksise jätkamiseks ja vajadusel taotleme seaduse muutmist. Pikaajaliselt kindlust andev lahendus oleks sanatooriumi baasil perearsti teenuse jätkamine.

Värska apteegis käib sanitaarremont ja sisustuse hankimine ning loodan lähiajal apteegi taasavamisse.

 Inimeste liikumine ühelt töökohalt teisele on elu loomulik jätk ja vallavalitsu­ses on meil nüüd arendusnõunikuna tööl lapsehoolduspuhkuselt tagasi tulnud Meel Valk. Artikli ilmumise ajaks on lõppenud noortekeskuse ja kultuurikeskuse juhtide otsingud.

Setomaa Turism käis väljas Tourest messil Setomaa turismihooaja võimalusi tutvustamas ja seal korraldatud loosimisel osalesid kümmekond Peko etenduse piletit, mis tähendab menuka tüki veelkordset lavaletulekut Värska laululaval. Etendusest teeb salvestuse Eesti Televisioon.

Ega ilmaasjata öelda, et Värska on üks sportlik vald! Veebruari keskel toimunud Peipsi Talimängudel õnnestus Värska vallal mängud võita. Hurraa! Mitmel erine­val alal oli kompromissitut võistlust ja hea oli näha, et Värskat esindasid edukalt mitmed nn. uustulnukad.

Äsja lõppenud suusaorienteerumise tiitlivõistlustel esindasid Eesti koondist Dai­sy ja Doris Kudre, Even, Tiit ja Liis Toomas ja Kristjan Linnus, kes kõik pärit Värska vallast. Lisaks osalemisele saavutati väga häid tulemusi: Daisy II koht juunioride MM-l ja Doris Euroopa noorte MV-l I koht. Võib öelda, et Värskast sirgunud noored on Eesti suusaorienteerumise alustalad ja kuuluvad oma tulemustega maailma paremikku.

Tulles mõtetega tagasi laiast maailmast Värskasse, võib öelda, et sain laulupäe­valt väga meeldiva ja positiivse elamuse. Värska Muusikakooli veetud üritus tõi Värska Kultuurikeskuse lavale meie ja naabervaldade lapsed. Saal oli täis huvi­lisi, lapsi ja lapsevanemaid ning pärliks oli Ott Leplandi esinemine. Laulupäeva vaheajal endise Värska Gümnaasiumi klassiõega rääkides tõdesime, et tegelikult see ongi haldusreform ja hea koostöö naabrite vahel.

Soovin lehe lugejatele mõnusat kevade ootamist ja tundkem rõõmu me enda tegemistest!

Jõudu kõigile uutes ettevõtmistes!