Samal ajal kui Rahvakogu lauluväljakul vaagis inimeste ettepanekuid kuidas Eestit paremaks teha, püüame meie siin Värskas inimestesse läbi liikumise „Maale elama" maaelu osas positiiv­sust süstida. Selleks on kokku pandud ka koduleht www.maale-elama.ee, kus erinev maalekolimise info üleval. Tule ainult ja naudi maaelu!

Värska on aktiivselt kaasa löönud Teeme Ära aktsioonis ja sellel aastal pa­kume välja ühe kohana korrastuspäeva tegema Podmetsa külas, kus uue näo on saanud tsässon ning plaan on pai­galdada sinna üks National Geographic turismiatraktsioon - kollane raam.

Kui mõned aastad tagasi suhtusid väga mitmed skepsisega Saatse koolimaja hoonest koostöös ASiga Värska Sana­toorium pansionaadi ehitamisse, siis mitu aastat pingutamist on edu toonud ja elanike arv läheneb 40le. Sooviksin jõudu Saatse Pansionaadi perele nende raskel tööl.

Kas me oleme turismihooajaks valmis?

Värska valla kodulehel on üleval valla kultuurikalender ja tundub, et ürituste poolest on tulemas tihe suvi. Üritusi jät­kub igasse nädalavahetusse. Kolmandat hooaega lavastuv Peko on arvatavasti jätkuvalt menukas. Leelopäev jätkab väärikalt oma traditsiooni ja ootame rahvast peole. Mitmed spordivõistlused ja veepidu toovad kindlasti sportlikku rahvast Värskasse. Huvitavaks turismi­hooajaks peavad majutusasutused ja söögikohad valmis olema!

Märtsikuu volikogu võttis vastu uue Värska valla põhimääruse, mis on üks valla toimimise alusdokumente. Välja tahaks tuua selle, et vald hakkab välja andma valla aukodaniku tiitlit ja püüab tunnustada aukirjaga mitmeid tublisid ettevõtmisi. Alles jääb tänukiri ja medal, kuid medali juurde hakkab kuuluma ka rinnamärk. Loomulikult jätkab Värska vald Anne Vabarna nimeliste preemiate väljaandmist.