Ehituse ajalugu on päris pikk. Kõigepealt, aprillis 2009, taotleti PRIA-st (see oli Leaderi-eelne aeg) toetust külakeskuse II etapi rajamiseks. Positiivne rahastamisotsus tuli juulis 2009. Novembris 2009 saadi ehitajaga kaubale, veebruariks 2010 valmisid vee- ja kanalisatsioonitrass, tualettruum ja teise korruse seminariruum. Märtsist 2010 hakati hoonele kasutusluba taotlema, selleks tuli lähim tuletõrje veevõtukoht seaduse nõuetega vastavusse viia ja hulgaliselt muud paberitööd teha. Mais 2011 väljastas Saku Vallavalitsus hoonele kasutusloa. Seejärel esitati PRIA-le aruanded ning PRIA esindajad kontrollisid, et kõik oleks ikka õigesti tehtud. Ning oktoobris sai MTÜ eraldatud toetussumma - 175 397 Eesti krooni ehk 16 014 eurot  lõpuks kätte. Kogu ehitus läks maksma 250 567 Eesti krooni, MTÜ Metsanurme tasus omavahenditest 45 170 krooni, Saku valla toetus oli 30 000 krooni.

2011. aasta suvel aga algasid juba uued ehitustööd - plaanis oli kaminaruumi põrandat lihvida-lakkida ning maja ümber kuivendussüsteem rajada. Kuivendussüsteem rajati, nagu plaanitud, kuid kuna põranda all oli majavamm, tuli uus põrand panna ja seinad uuesti soojustada. Nüüdseks on ka need tööd valmis. Majaseenega võitlemine maksis 3700 eurot, tasuda tuli omavahenditest. Kuivendussüsteemi rajamist toetas Kohaliku Omaalgatuse Programm 1400 euroga, valla toetus oli 137 ja omaosalus 137 eurot.

30. novembril korraldasid metsanurmelased kõikide remonditööde lõppu tähistava tänuõhtu, kutse said vallavalitsuse töötajad, külade esindajad, sõbrad ja kohaliku ehitusfirma Combat Ehitus esindajad. Kui vahel tekib tellijal ehitajaga probleeme, siis Tarmo Lillebergi juhitud meeskonnale kuuluvad vaid kiidusõnad. Kokkulepped kehtisid ja töö oli kvaliteetne!

MTÜ tegevjuht Anneli Kana viis külalised äsja kasutusloa saanud rehehoone teisele korrusele, näitas fotosid remonditööde käigust ja suvel valminud küla tutvustavat videot ning jutustas ehitamisega seotud muredest ja sellest, kuidas probleemidest jagu saadi. Seejärel ootasid taas allkorrusele jõudnud külalisi kaminaruumis suupisted ja imemaitsev jõulukook.