Kilk lubas eelmisel ettevõtlusest loobuda ja hakata kooliõpetajaks, mistõttu läks ta eelmisel aastal Tartu Ülikooli kirjandust ja kultuuriteadust õppima. Samal ajal on paljud tema ärid üksteise järel pankrotistumas ja võlausaldajad nõuavad talle ärikeelu kehtestamist.

"Ainult põlistartlane teab, mida Tartu ja tartlased vajavad," selgitas Kilk pressiteates. "Taastada tuleks Kivisild, lõpetada tuleb arutelu Tallinn-Tartu neljarealise maantee üle ja see kiiresti valmis teha. Väikesesse Maidla valda rajasime nelja aastaga suure sõudekanali. Tartus käisin kümne aastat tagasi sama idee välja Anne kanali kohta, aga aruteludest kaugemale pole jõutud. Tartus käivad asjad praegu liiga uniselt. Aeg on üles ärgata, mina olen valmis äratajaks hakkama," teatas Kilk.

"Rein Kilk on mees nagu orkester, kes tuleb ja teeb asjad ära – ja kohe," märkis IRLi esimees, kaitseminister Urmas Reinsalu. "Reinu tegutsemistahe on kadestamisväärne ning tänases Eesti poliitikas annab sellist indu tikutulega taga otsida. Rein teeb kõike kirega ja jäägitult pühenduses. Ta on poliitikat teinud väga pikka aega, alustades veerand sajandit tagasi. Vahepealset äris oldud aega võib pidada muljetavaldavalt edukaks seikluseks. Usun, et tartlased näevad, et kõige tugevam uus tuul, mida Tartu hädasti vajab, on Rein Kilk."

Ettevõtja ja kultuuritegelane Rein Kilk on sündinud 8. märtsil 1953. Ta on alates 2003. aastast Eesti Sõudeliidu president. Aastatel 2004-2012 oli ta Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liige. 1995. aastal nimetas ajaleht Äripäev Rein Kilgi aasta ärimeheks. 1999. aastal renoveeris ta legendaarse Ammende villa Pärnus. 2005. aastal andis president talle Valgetähe IV klassi teenetemärgi. 2007. aastal sai ta Tartu aasta teo Athena ja Volga maja restaureerimise eest. 2012. aastal sai Tartu aasta teo raudteejaama restaureerimine. Rein Kilk kuulub Kaitseliidu Tartu maleva Akadeemilisse malevkonda. Ta on ASi Pärnu Sadam suuromanik. Rein mängib harrastajana saksofoni. Käesoleval aastal naases võistlussporti ja võitis oma vanuseklassis Eesti meistrivõistlustel medaleid nii sõudmises kui triatlonis, on välja andnud luulekogu "Armastus e-postis". Tal on 8 last.