Teel peatutakse Võhma, Türi, Lelle, Eidapere ja Tootsi jaamades, kus korraldatakse osalevatele tiimidele jõule ja osavusele orienteeritud lisakatseid. Lisaks raudteelaste mõõduvõtmistele toimuvad jaamades üritused lastele.

Relsiralli peakorraldaja Neddy Krameri sõnul on erinevate riikide raudteelasi kokku toov relsiralli laiem eesmärk populariseerida raudteeliiklust ning juhtida tähelepanu ohutusele raudteel. „Kuna kasvatus algab maast-madalast, siis oleme käesoleval aastal planeerinud relsiralli trassile jäävatesse jaamadesse ning finišisse üritusi, mis on suunatud just eelkõige lastele. Pere väiksemad liikmed saavad vanemate järelevalve all ka ise dresiinisõitu proovida ning raudteega ohutult sõbraks saada," rääkis Neddy Kramer.

Ralli teisel päeval juhatab dresiinikolonni pidulikult finišisse Pärnu Raeküla jaama auruvedur Kaspar. See on kombinatsioon, mida on võimalik näha vaid üks kord, sest ajalooline vedur liigub haruharva ning vaid väga erilistel puhkudel.

Finišis toimuvad relsiralli võistkondadele otsustavad lisakatsed, millele Pärnu linna rahvas ning külalised on oodatud kaasa elama. Sealsamas saavad nii suured kui väikesed lähemalt tutvuda auruvedur Kaspariga, uudistada kolonniga kaasa sõitvat raudtee-tehnikat ning ka ise dresiinidel kätt proovida.

Eestit esindavad tänavusel Relsirallil Eesti Raudtee, Edelaraudtee, Elektriraudtee, Go Rail, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Tehnilise Järelevalve Amet (TJA), Operation Lifesaver Estonia (OLE) ühendtiim koos Eesti meediaettevõtete ühendatud võistkonnaga. Väljastpoolt Eestit tulevad Relsirallile võistkonnad Soomest, Lätist, Leedust ja Venemaalt.

Esimene relsiralli toimus Eestis aastal 2002 marsruudil Tallinn-Liiva-Pärnu, mille tarbeks olid käsidresiinid renditud Soomest. Aastal 2003 võisteldi marsruudil Viljandi-Tallinn-Väike juba selleks spetsiaalselt Edelaraudtee meistrite poolt valmistatud 15 käsidresiiniga.


Relsiralli idee pärineb Soomest, kus on paaril korral peetud ka selle ala mitteametlikke maailmameistrivõistlusi.

Relsiralli 2012 ajakava:

Reede, 27. juuli
11:00 Start Viljandi jaamast.
13:10 Saabumine Võhma jaama. Kaks lisakatset, lastele dresiinisõit.
16.50 Saabumine Türi jaama. Lisakatse, lastele dresiinisõit.

Laupäev 28. juuli
09:15 Start Lelle jaamast
10:15 Saabumine Eidapere jaama. Lisakatse, lastele dresiinisõit
12:30 Saabumine Tootsi jaama. Lisakatse, lastele dresiinisõit
14:30 Auruvedur Kaspar jõuab Pärnu Raeküla jaama, kõigil huvilistel võimalus tutvuda
15:25 Relsiralli finiš. Dresiinikolonn jõuab Pärnu Raeküla jaama. Viimane lisakatse, lastele sõidud moto- ning käsidresiinidel
16:10 Ürituse lõpp, tee vabastatakse reisirongile.