Kogu selle arvuka inimestehulga juhiks oli Criuleni maakonna president ehk maavanem Vitalie Rotaru.

Moldovlaste sihiks oli külastada võimalikult paljusid meie maakonna valdu ja linnu, käia tööstusettevõtetes, külastada koole ja tervishoiuasutusi, tutvuda meie kultuurieluga.

Lääne-Virumaa ja Criuleni vaheline koostööleping sõlmiti 2011.aastal Moldova suursaadiku Eestis Victor Guzuni ja Lääne-Viru maavanema Einar Vallbaumi eestvedamisel. Kokkulepe hõlmab koostööd hariduse, kultuuri, noorsootöö ja sotsiaalvaldkonnas.

Moldova on olnud üks Eesti arengukoostöö prioriteetidest alates 2006. aastast. Seni on keskendutud enim avaliku sektori võimekuse tõstmise projektidele, abile e-riigi süsteemi rajamisel, tervishoiu-, keskkonna- ja haridusprojektidele.

Kadrina valda külastas 23-liikmeline delegatsioon, peamiselt haridusala töötajad. Volikogu esimehe ja vallavanema vastuvõtul vallamajas tutvustati külalistele siinse vallaelu erinevaid tahke, tehti juttu Euroopa Liidu abist, arutleti sotsiaalküsimuste üle.

Pikem mõtetevahetus tekkis külaliste ja võõrustajate vahel Kadrina keskkoolis, kus peale direktori kooli ja laiemalt meie haridusprobleeme tutvustavat sõnavõttu said sõna külalised. Tunti huvi nii pedagoogide töö kui ka õppetegevuse korraldamise vastu.

Seejärel mindi tutvumiskäigule koolimaja ruumidega. Teel rahvamajja põigati sisse ka Konsumi kauplusesse, kus tunti elavat huvi siinsete kaupade sortimendi ja hindade vastu. Rahvamajas kõneles külalistele volikogu esimees Jaanus Reisner.

Kadrinas käinud grupi juhiks oli Criuleni maakonna rajooninõukogu haridusvalitsuse peadirektor Vladimir Soltanič.