Pidulikust üritusest võtsid osa Vene Föderatsiooni Suursaadik Eesti Vabariigis Juri Merzljakov, Riigikogu asespiiker Laine Randjärv, kultuuriminister Rein Lang ning külalised Tallinnast, Peterburist ja Moskvast.

Kontserdipaigaks oli värske välimuse saanud lossi terrass, kust pärast jõekalda puhastamist avaneb imeline vaade kosele.

Eelhäälestuse kontserdile andis Politsei- ja Piirivalveorkestri vaskpillikvintett. Pärast tervituskõnesid esinesid Pärnu Linnaorkester Jüri Alperteni juhatusel ja Pokrovi koor Moskvast Andrei Gorjaševi dirigeerimisel. Solistideks olid Fjodor Tarassov Moskva Suurest Teatrist ja Konstantin Stepanov Chicago Lyric Operast. 

Kõige rohkem autogramme jagas Peeter Volkonski

Andrei Gorjaševile oli Joale tulek erilise tähtsusega, sest siin kanti esimest korda ette Vene tsaaririigi hümniks saanud lugu „Jumal, keisrit kaitse sa". Hümni autor, Tallinnas sündinud ja hiljem keisri lähikonda kuulunud Aleksei Lvov oli üks tema esivanematest. Kunagise hümni taasesitus orkestrilt ja koorilt oli kontserdi emotsionaalsemaid hetki.

Kontserti konfereerinud Peep Raun hindas Pokrovi koori kõrgelt. „Tegemist on väga professionaalse kooriga, kes suutis kiiresti leida ühise keele Pärnu Linnaorkestriga. Kuigi koor on keskendunud vaimulikule muusikale, esitavad nad nauditavalt ka muud kooriloomingut. Kava kokku pannes püüdsime olla ajastutruud ja esitada 19. sajandi heliloojate teoseid. Orkester pidi suurteoste jaoks oma koosseisu suurendama ja et terrassile mahtuda, seisis orkestri ees trepil."

Sümboolne oli seegi, et kontserdipalade vahel luges Peeter Volkonski vahepalasid Joa lossis sündinud Sergei Volkonski mälestustest. Rahvast tuli lossi uudistama ja kontserti kuulama rohkesti. Kontsert oli kõigile tasuta ja valla inimesi toodi kohale bussidega.

Pokrovi koor ja Pärnu Linnaorkestri dirigent Jüri Alperten.

Joa lossi omanikule Andrei Dvorjaninovile oli see kahtlemata eriline päev.

Kuidas jäite rahule toimunud kontserdiga ja mis olid Teie jaoks emotsionaalsemad hetked?

 „Arvestades külastajate ja esinejate tagasisidet, jäin üritusega rahule. Ehk kõige emotsionaalsem hetk oli pärast ürituse lõppu, kui külastajad olid juba lahkunud. Nimelt tuli minu juurde Pokrovi koor ja tänutäheks publiku nii sooja vastuvõtu eest esitas meile üksikutele, kes olime veel kohale jäänud, 5-6 laulu. Laulud tulid südamest ning sellise liigutava siirusega, millist harva kohtab."

Millal on jälle põhjust Joa lossi juurde kontserdile tulla?

 „Kui kõik läheb hästi, siis analoogset üritust loodame pakkuda järgmisel aastal samal ajal. Teemaks Prantsuse muusika ning Prantsusmaa hümn. On ju Keila-Joa lossi tulemas hümnide muuseum."

Valla kultuurispetsialist Peep Raun lisas, et Joal asukohana on suur potentsiaal saada taas Euroopa kõrgkultuuride kohtumiste paigaks ja kontserte mahub siia kindlasti rohkem kui üks. Seepärast pole võimatu, et tuleval suvel toimub ka rippsildade kontsert, mis oleks järjekorras juba viieteistkümnes.