Harrastajate Hokiliiga (HHL) põhilisest võistlussarjast võtsime ka sel hooajal osa kahe võistkonnaga, Saku I meeskond saavutas esimeses grupis kolmanda ja Saku II meeskond kolmandas grupis väga võrdsete punktide juures neljanda koha (kolmanda koha tiimil oli sama palju punkte, teisest kohast lahutas vaid kaks punkti).

a_jh_meesk.jpg
Saku ON ICE ja Saku Õllekapad Loodusjääliiga Aruküla etapil

Möödunud aastal tuule tiibadesse saanud Loodusjääliiga mängud toimusid sel hooajal üheksa meeskonna osavõtul kolmes ülevabariigilises alagrupis seitsmel erineval loodusjääväljakul. Olime oma klubi baasil moodustanud kaks võrdse võimekusega meeskonda, kes olid mõlemad vastamisi sarja finaalmängus Viljandi jääväljakul. Pingelises võitluses sai meeskond nimega Saku ON ICE seisuga 2:1 kulla, Saku Õllekappade mängijad pidid leppima hõbedaga.

Üle mitme aastakümne toimusid sel aastal ka EMSL Jõud meistrivõitlused jäähokis. Saime kutse sellest võistlusest osa võtta ja moodustasime koondvõistkonna. Pärast kahepäevast turniiri Jõgeva ja Viljandi jääväljakutel tõi tiim karika ja kuldmedalid Sakku.

a_jh_joud.jpg
Tuline hetk EMSL-i Jõud meistrivõistluste finaalmängust Viljandi jääväljakul. Vastamisi on kuldne tiim Saku ON ICE ja Jõgeva meeskond. Pealelööki sooritab Andrus Pihlak

Samadel talimängudel olid meie hokimehed Saku valla värve kaitsmas Eestis kuulsusrikka ajalooga, kuid hetkel üsna kitsa kandepinnaga spordialal - kiiruisutamises. Mõõduvõtmine toimus Eesti ainukesel kiiruisustaadionil Adaveres, kus meie neli hokimeest said hokiuiskudega võisteldes igati väärika kuuenda koha.

Hooaja jooksul on kolm  korda nädalas treeninguid peetud ja lisaks eelpoolnimetatud võistlussarjadele osaletud ka arvukatel sõprusmängudel. Näiteks sai Tartus Lõunakeskuses asuvas jäähallis esmakordselt jää ära proovitud. Jäime küll tartlaste mitme meeskonna esindajatest moodustatud koondisele alla, kuid kogemus oli seda reisi väärt.

a_jh_tele.jpg
Pilt telesaatest "Sõida maale" - Saku hokimehed Martin Varrand, Fred Anton, Sebastian Kraas, Kert Aedla ja Argo Sikk

Sel aastal on kavas koostöös Saku Valla Spordikeskusega juba sel talvel riietusruumina kasutusel olnud soojaku baasil käivitada uisulaenutus nii väikestele kui suurtele Saku valla uisu- ja hokihuvilistele. Selle plaani elluviimiseks on veel enne suve algust tulekul talgutööd.

Suviseks ettevõtmisteks on talvise jääväljaku asukohale  rannavõrkpalli mängimise võimaluse loomine - nagu igal eelnevalgi aastal ja ikka koostöös Saku Lõviklubiga.

Täname hooaja toetajaid ettevõtteid! Aitäh, Saku Vallavalitsus, SAMAT, Saku Õlletehas, Arcoman, Saku Tehno, Mark Oil.

a_jh_logo.jpg
Saku Jäähoki Klubi asutati aastal 2003