Hiljuti Ameerikast esinemast tulnud Triinu valdab paljusid pille, kuid oma lemmikinstrumendiks peab ta torupilli. Imelik, kui see teismoodi oleks, sest just tema isa Ants Taul on tuntuim ja kuulsaim torupillimängija ja pillimeister.

Saadi teada, et just Triinu isa oli see mees, kes pikki aastaid tagasi torupillimängu ausse tõstis ja ise torupille valmistama hakkas. „ Ma olen uhke oma isa üle, sest nüüd on kogu Eestimaa torupillidega kaetud ja väga paljud seda pilli ka valdavad. See on imeline rahvapill," sõnas lauljatar.

Ta musitseeris veel kitarril, vilepillil ja parmupillil ning kandis ette nii tuntud kui võõramaid lugusid oma repertuaarist. Tõdeti, et Triinu on laulja, kes suudab oma häälega mängida ning helid, mis tema häälematerjal välja kannab, on imelised. „Me kõik oskame mingit pilli mängida - meie kõige imelisem pill on meie hääl," rõhutas lauljanna.

Õhtu teises pooles tutvustas Tormi Kevvai oma uut luulekogu „ Kiikshobune", mille ta on ise illustreerinud, samuti on raamatuga kaasas oleva CD laulud koos lastega peale laulnud.

Et tegemist on andeka näitlejaga, kuulsa Ruts Baumanni lapselapsega, sai kohe selgeks, kui ta oma luuletusi teatraalselt ette kandma asus. Need värsid olid lihtsad ja meeleolukad, kogu perele mõnusaks lugemiseks paslikud.

Lisaks mängis Viljandi kultuuriakadeemias suupilli- ja torupillimängu õppinud mees, kes on ka Tartu Ülikooli inglise filoloogia magistrant, ette mõnusaid viise. Talle jäi see ainsaks raamatuesitluse paigaks Raplamaal, kuna kõik tema raamatud olid peaaegu läbi müüdud ning viimaseid eksemplare sai osta salongiõhtul.

Juttu oleks jagunud pikkadeks tundideks. Külalised andsid edasi mõtteid elust ning mõlemad tõdesid, et olgu siin Eestimaal nii rasked ajad kui tahes, ei taha kumbki mujal maailmas elada. „Ma olen kogu maailma risti-põiki läbi rännanud. Olen elanud pikki aastaid Ameerikas ja Saksamaal. Kuid mingil hetkel Washingtonis olles tunned - ma tahan koju, ma tahan seapekki hapukapsaga! Ja lendadki koju. Ma olen õnnelik inimene siin, sellel maal, kus iga aastaaeg on täis üllatusi. Mu kodu on siin ja mu pere," sõnas Tormi. Hubase salongiõhtu lõpetasid nad ühise torupillilooga. Mõlemad olid kindlad, et Varbolasse, kus nad väga sooja vastuvõtu osaliseks said, tulevad nad kindlasti tagasi. Järgmine salongiõhtu peetakse sügisel ja siis oodatakse külla Kristiina Ehinit ja Silver Seppa.